Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της «Αργούς»

Εγκαταστάθηκε χθες ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο συντήρησης και αποκατάστασης του ομοιώματος της μυθικής «Αργούς», το οποίο βρίσκεται τοποθετημένο σε σημείο εντός του Λιμένα Βόλου εδώ και ένα χρόνο. Ήδη ο εργολάβος εξασφάλισε άδεια εισόδου και εξόδου από τις υπηρεσίες του Οργανισμού και πραγματοποίησε τις πρώτες αυτοψίες.
Από τον πρώτο έλεγχο προέκυψε ότι δεν υπάρχει κάποια καταστροφή ή σοβαρή ζημιά στο σκάφος καθώς αυτό είναι στο μεγαλύτερο τμήμα του στεγασμένο. Αφού αφαιρεθεί η βάση μεταφοράς του τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν εργασίες καθαρισμού κυρίως από χώματα και σκόνη, τα οποία έχουν συσσωρευτεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Κατόπιν θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης και οι ελαιοχρωματισμοί. Το σύνολο των εργασιών σύμφωνα με τις εκτιμήσεις προβλέπεται να διαρκέσει περίπου 25 μέρες, ώστε κατόπιν το σκάφος να καθελκυστεί στο σημείο που είχε καθοριστεί εντός του λιμανιού του Βόλου.


Όπως σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών  Φώτης Λαμπρινίδης, με την έναρξη εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου, δηλαδή από τον περασμένο Μάιο μέχρι σήμερα, καταβλήθηκε προσπάθεια για δραστική μείωση του κόστους συντήρησης του σκάφους, πράγμα το οποίο επιτεύχθηκε στο μέγιστο βαθμό. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργείται ένα προηγούμενο, το οποίο θα επιτρέπει κάθε χρόνο στη δημοτική αρχή, χωρίς μεγάλη οικονομική αιμορραγία, να συντηρεί το σκάφος σε πολύ καλή κατάσταση.
«Δεν θελήσαμε να λειτουργήσουμε βιαστικά σε αυτό το ευαίσθητο θέμα, παρότι κατανοούμε απολύτως την πίεση της αγοράς και της τοπικής κοινωνίας, γιατί πιστεύουμε ότι το σημαντικότερο για όλους είναι να δοθεί μία λύση προοπτικής για τα επόμενα χρόνια, αφού το σκάφος της «Αργούς», δεν είναι μόνο και αποκλειστικά μία τουριστική ατραξιόν για τους καλοκαιρινούς μήνες. Μπορεί να αποτελέσει επιπλέον πόλο γνωριμίας, ενημέρωσης και εκπαίδευσης ιδιαίτερα για την νεολαία», τονίζει σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: