Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Συνεργασία Δήμου Βόλου - Κυνηγετικών Συλλόγων για τα αδέσποτα

Η  ανάγκη να αναπτυχθεί άμεση και ειλικρινής συνεργασία μεταξύ του Δήμου Βόλου, των δύο Κυνηγετικών Συλλόγων της περιοχής και του Κτηνιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδεσπότων, τονίσθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο Στρεφτάρη υπό τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Παρέμβασης, Παιδείας και Πολιτισμού  κ. Απ. Παντσά και τη συμμετοχή εκπροσώπων των συλλόγων.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Παντσάς υπογράμμισε τη βούληση της δημοτικής αρχής να επιλυθεί το πρόβλημα και ζήτησε από τους εκπροσώπους των φορέων συγκεκριμένες προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή, δεδομένου ότι απ’ όλες τις πλευρές αναγνωρίστηκε το εύρος του προβλήματος, το οποίο δεν έχει αμβλυνθεί παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα από οργανωμένους φορείς.
«Ο Δήμος είναι αποφασισμένος να  δημιουργήσει μηχανισμό περισυλλογής και σκαναρίσματος των αδέσποτων ζώων, ώστε να ξεχωρίσουν ποια εξ αυτών έχουν εμφυτευμένο το ειδικό τσιπ, όπως ο Νόμος ορίζει. Θα υπάρξουν κυρώσεις σε εκείνους που δεν συμμορφωθούν με το «τσιπάρισμα», όμως καλό θα ήταν οι φορείς να συνεργασθούν εκ των προτέρων ώστε να αποφευχθεί η όποια ταλαιπωρία και να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα», τόνισε ο κ. Παντσάς.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Συλλόγων διατύπωσαν συγκεκριμένες προτάσεις όπως, να δημιουργηθεί τράπεζα πληροφοριών για τα αδέσποτα, να υπάρξει συνεννόηση με τους κτηνιάτρους ώστε να μη δέχονται τους σκύλους που δεν φέρουν το ειδικό τσιπ, να αναγνωσθεί σχετικό έγγραφο του Δήμου στις Γενικές Συνελεύσεις των Κυνηγετικών Συλλόγων κ.α.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι Δ. Σιώρος Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου, Δημ. Μήτας Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας, Ν. Λιθαδιώτης πρώην Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας, Απ. Μελαχροινός και Αντ. Μαγαλιός μέλη του Κ.Σ. Νέας Ιωνίας, καθώς και ο Δημ.  Ιωνάς εκ μέρους του Κτηνιατρικού Συλλόγου..
Εξάλλου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους του Συλλόγου «Μάγνητες Τυφλοί», με τους οποίους συζήτησε  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις προτάσεις επίλυσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: