Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ενημέρωση για το λιμάνι ζητεί ο Δήμαρχος Βόλου

Ενημέρωση για τις κυβερνητικές προθέσεις σχετικά με την υλοποίηση προγράμματος «Λιμενικού Καλλικράτη», ζητεί με επιστολή του προς τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γ. Διαμαντίδη, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης. Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται επίσης στους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο κ. Σκοτινιώτης τονίζει ότι ενδεχόμενο αποξένωσης του Δήμου και της πόλης από τη λειτουργία του λιμανιού του Βόλου και από τις κρίσιμες επιλογές για το μέλλον του, δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανησυχία στη δημοτική αρχή, γι’ αυτό ζητεί να οριστεί συνάντηση των τοπικών φορέων με τον Υπουργό.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
 «Από τον Τύπο πληροφορούμαστε για την πρόθεση της κυβέρνησης  να υλοποιήσει πρόγραμμα «Λιμενικού Καλλικράτη», στο πλαίσιο του οποίου το λιμάνι του Βόλου σχεδιάζεται να απορροφηθεί από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης.
Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η  λειτουργία και η προοπτική του λιμανιού  συνδέονται  με ζωτικά συμφέροντα της πόλης μας και των κατοίκων της. Αλλά και με ζωτικά  συμφέροντα ολόκληρης της Θεσσαλίας, αφού η  γεωγραφική θέση του λιμανιού του Βόλου (συνδεδεμένου με το διευρωπαϊκό και κύριο οδικό εθνικό δίκτυο και με το βασικό εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο), καλύπτει τις προϋποθέσεις ώστε να στηριχθεί η λειτουργία της Περιφέρειας Θεσσαλίας ως κόμβου δικτύων. 
Για το λόγο αυτό ο Δήμος Βόλου είχε πάντοτε τα θέματα του λιμανιού στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντός του και εκπρόσωπός του συμμετείχε πάντοτε στη Διοίκηση του λιμανιού, έχοντας ουσιαστική παρέμβαση. Επομένως, ενδεχόμενο αποξένωσης του Δήμου και της πόλης από τη λειτουργία του λιμανιού  και από τις κρίσιμες επιλογές για το μέλλον του, δεν μπορεί παρά να μας προκαλεί ανησυχία.
 Είναι εύλογη, κατά συνέπεια, η αξίωσή μας, πριν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης να ενημερωθούμε υπεύθυνα για τις κυβερνητικές προθέσεις και να υπάρξει το περιθώριο διαλόγου, ώστε να διασφαλιστεί ότι   οι τελικές επιλογές δεν θα αντιστρατεύονται συμφέροντα της πόλης μας. 
Περιμένουμε, λοιπόν, να προσδιορίσετε συνάντηση για το θέμα αυτό, στην οποία κρίνουμε αναγκαίο να κληθούν και οι βουλευτές της Μαγνησίας, καθώς και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: