Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση Δημάρχου με τον πρώην πρωθυπουργό Αλβανίας Ilir Meta

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη πραγματοποίησε την Κυριακή ο πρώην πρωθυπουργός Αλβανίας και αρχηγός σήμερα του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ένταξη (LSI), κ. Ilir Meta, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της Αλβανικής Βουλής κ. Vangjel Tavo και τον Πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα κ. Dashnor Dervishi.
Οι Αλβανοί πολιτικοί επισκέφθηκαν το Βόλο έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου Αλβανών Μεταναστών Ν. Μαγνησίας «Ιλλυρία» και συμμετείχαν σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, με θέμα συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα σήμερα.


Στη συνάντηση με τον κ. Σκοτινιώτη, ο κ. Meta εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με την πλήρη ενσωμάτωση των Αλβανών μεταναστών στην τοπική κοινωνία.
Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι η αλβανική κοινότητα των μεταναστών στο Βόλο έχει ενταχθεί ισότιμα στην κοινωνία και πλέον αποτελεί οργανικό τμήμα αυτής, καθώς έχουν ξεπεραστεί προκαταλήψεις του παρελθόντος. Αναφερόμενος, δε, στις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για τους μετανάστες, υπογράμμισε ότι μία από τις πρώτες αποφάσεις της ήταν η συγκρότηση του Συμβουλίου Μεταναστών, στο οποίο συμμετέχουν δυο εκπρόσωποι της αλβανικής κοινότητας.
Ο  κ. Meta απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Σκοτινιώτη να επισκεφθεί τα Τίρανα για επαφές με τον Αλβανό ομόλογό του, με σκοπό τη σύσφιξη των δεσμών φιλίας μεταξύ των δυο πλευρών και την ανταλλαγή εμπειριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: