Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ξεκινά η ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου στα Μελισσάτικα

Αρχίζουν άμεσα οι εργασίες ανέγερσης νέου διδακτηρίου για τη στέγαση του 7ου 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας στα Μελισσάτικα, καθώς υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΘΕΚΑΤ ΑΤΕ, που ανέλαβε την εκτέλεσή του.
Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 779.541,54 € (προϋπολογισμός μελέτης 1.670.000,00 €), είναι ενταγμένο στον άξονα Προτεραιότητας 4 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» του Ε.Π. «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.


Σύμφωνα με τη σύμβαση το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα δέκα έξι (16) μηνών από την έναρξη των εργασιών. Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και αφορά την κατασκευή νέου διώροφου διδακτηρίου, με 9 αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 150 τετραγωνικών μέτρων, γραφεία διεύθυνσης, κυλικείο και ανελκυστήρα για τη διευκόλυνση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες. Το εμβαδόν του οικοπέδου είναι 1.525,21τ.μ., ενώ το σύνολο των επιφανειών όλων των ορόφων του συγκροτήματος  φτάνει τα  1.117,14τ.μ. Τέλος, στο προαύλιο του σχολείου θα διαμορφωθούν μικρά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: