Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Αρχίζουν οι εργασίες ανάπλασης σε σχολικές αυλές του Δήμου Βόλου

Ξεκινά άμεσα το έργο «Ποιοτική αναβάθμιση σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Βόλου» καθώς υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΑΚΤΙΣ ΑΤΕ», που ανέλαβε την εκτέλεσή του. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 371.355,66 € (προϋπολογισμός μελέτης 588.000€) και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.
Συγκεκριμένα, θα γίνουν παρεμβάσεις ανάπλασης σχολικών αυλών σε έξι συγκροτήματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου και αφορούν δημιουργία γηπέδων βόλεϊ και μπάσκετ, κατασκευή υπαίθριων στεγάστρων και υποστέγων, διαμόρφωση παρτεριών και χώρων πρασίνου, καθώς επίσης έργα απορροής υδάτων και συντήρησης των κοινοχρήστων χώρων.


Τις σχετικές μελέτες ετοίμασε το τμήμα μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και τις παρουσίασε πριν λίγους μήνες στους διευθυντές και εκπροσώπους των έξι σχολικών μονάδων.
Στόχος των παρεμβάσεων είναι τόσο η αισθητική αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του Δήμου, όσο και η δημιουργία χώρων άθλησης και αναψυχής με ασφαλείς όρους για τους μαθητές της πόλης. Εντάσσονται, δε, σ’ ένα σύνολο παρεμβάσεων που προγραμματίζονται και σε άλλες σχολικές μονάδες για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, είτε μέσω του ΕΣΠΑ, είτε μέσω άλλων προγραμμάτων.
Σημειώνεται ότι η απόφαση για την ένταξη σε πρώτη φάση των συγκεκριμένων μονάδων στο σχεδιασμό ανάπλασης των αυλών είχε ληφθεί από τον πρώην Δήμο Βόλου, ενώ η τελική επιλογή έγινε από τεχνικά στελέχη του ΟΣΚ και του Δήμου μετά από τη διενέργεια αυτοψίας. Συγκεκριμένα, παρεμβάσεις θα γίνουν στα εξής σχολεία: 23ο Δημοτικό και 23ο Νηπιαγωγείο, 14ο και 19ο Δημοτικά Σχολεία, σχολικό συγκρότημα Μουρτζούκου, 32ο Δημοτικό και 17ο Νηπιαγωγείο, 2ο – 8ο Λύκεια και Εσπερινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: