Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Την πλήρη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι διεκδικούν να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του και μετά την 31.12.2011 με εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης, εξέφρασε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία του Συλλόγου.
 Ειδικότερα, στο πλαίσιο σημερινής κινητοποίησης των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» απ’ όλους τους Δήμους της Μαγνησίας, εκπρόσωποί τους ζήτησαν και είχαν συνάντηση με τον κ. Σκοτινιώτη, στον οποίο εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τη συνέχιση της λειτουργίας του προγράμματος και επέδωσαν σχετικό ψήφισμα. Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου ανέδειξε εγκαίρως το θέμα πανελλαδικά και ανέλαβε την πρωτοβουλία να συντάξει σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο ενέκρινε τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο και έχει ήδη αποσταλεί στα συναρμόδια Υπουργεία – ΥΠΕΣ, Οικονομικών, Υγείας και ΥΠΕΚΑ – στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και στην ΠΕΔ Θεσσαλίας.


Το Δημοτικό Συμβούλιο αξιώνει να κατατεθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και μετά την 31.12.2011 και η παράταση των συμβάσεων του υπηρετούντος προσωπικού. «Τυχόν διαφορετική εξέλιξη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ψήφισμα, «θα είναι οδυνηρή τόσο για τους συμπολίτες μας που εξυπηρετούνται μέσω του πιο επιτυχημένου ίσως κοινωνικού προγράμματος (ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, ανήμποροοι κ.λ.π.), όσο και για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα που επί χρόνια δίνουν κυριολεκτικά την ψυχή τους για να στηρίξουν συμπολίτες μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη».Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βόλου είναι από τους ελάχιστους Δήμους σε όλη τη χώρα, ο οποίος έχει καταβάλει κανονικά τις αποδοχές των τελευταίων μηνών στους 49 συνολικά εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», όταν σε άλλους Δήμους οι ίδιοι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι έως και 10 μήνες. Η καταβολή των δεδουλευμένων έγινε από τον προϋπολογισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εκταμιευθεί η χρηματοδότηση που αντιστοιχεί στο Δήμο από την ΕΕΤΑΑ, ύψους 554.000 ευρώ, για το χρονικό διάστημα Ιούνιος 2011- Δεκέμβριος 2011. Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι επωφελούμενοι του προγράμματος στον ενιαίο Δήμο Βόλου ανέρχονται σε 277 άτομα, ωστόσο εξυπηρετούνται επιπλέον 503 άτομα, με αποτέλεσμα συνολικά οι επωφελούμενοι να φθάνουν τα 780 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: