Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Στην Εισαγγελία στέλνει η Δημοτική Αρχή Βόλου τις καταγγελίες Αθανασού στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου θα στείλει τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η Δημοτική Αρχή Βόλου, προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις αναφορικά με τις καταγγελίες του Προέδρου του Συλλόγου Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης κ. Απ. Αθανασού για υπηρεσιακά στελέχη. 
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5/12/2011, στη συζήτηση του θέματος «Γνωμοδότηση επί της πρότασης για τη λήψη κανονιστικής απόφασης από το Δ.Σ. για τους όρους και προϋποθέσεις χρήσης κοινοχρήστων χώρων», ο κ. Αθανασός προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες.


Ειδικότερα ο κ. Αθανασός ανάφερε ότι «με τις αποφάσεις σας μας φέρνετε σε αντιπαράθεση ως κλάδο με τη δημοτική αρχή. Μας κρατάτε ομήρους των ελεγκτικών μηχανισμών. Να τους κερνάμε ένα καφέ και να κάνουν τα στραβά μάτια». Σε σχετική ερώτηση του συμβούλου κ. Κουρτίνα, αλλά και του Προέδρου της Επιτροπής κ. Μόσχου, ποιους εννοεί, ο κ. Αθανασός συνέχισε λέγοντας δεν εννοώ μόνο ένστολους, αλλά και μη ένστολους…». Στην πίεση των μελών της Επιτροπής να γίνει συγκεκριμένος, ο κ. Αθανασός ανέφερε ότι δεν θα παίξει αυτός το ρόλο του Εισαγγελέα ή του Αστυνομικού.
Κατόπιν αυτών και λόγω της σοβαρότητας του θέματος, η δημοτική αρχή αποφάσισε να αποστείλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου τα πρακτικά της συνεδρίασης, μόλις αυτά καθαρογραφούν, όπως επίσης τα δημοσιεύματα των εφημερίδων με τα σχετικά ρεπορτάζ, καθώς και σχετική συνέντευξη του κ. Αθανασού σε ηλεκτρονική τοπική ιστοσελίδα ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος, στην οποία επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς αυτούς, προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις.
«Είναι σαφές», τονίζει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ν. Μόσχος,  «ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε την παραμικρή αιχμή ή υπόνοια, χωρίς να την ελέγξουμε. Από τη στιγμή που ο κ. Αθανασός δεν θέλησε, παρά τις προτροπές μας, να αναφέρει ονόματα και να συγκεκριμενοποιήσει τις καταγγελίες του, είμαστε υποχρεωμένοι να   ελέγξουμε τις καταγγελίας μέσω Εισαγγελίας. Ελπίζω ενώπιον του αρμοδίου Εισαγγελέα ο κ. Αθανασός να αναφερθεί συγκεκριμένα σε πρόσωπα και καταστάσεις, προκειμένου να σπάσει, εάν υπάρχει, τέτοιο «απόστημα» σε δημοτικές υπηρεσίες ή σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία. Οι καταγγελίες είναι σοβαρότατες, έγιναν δημοσίως σε θεσμικό όργανο και πρέπει οπωσδήποτε να διερευνηθούν, γιατί δεν θέλω να πιστέψω ότι  μπορεί να έγιναν για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: