Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ισχυρή παρουσία του Βόλου στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη

Με την εθνική ομάδα της Ελλάδας να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου και την πόλη του Βόλου να φέρνει με επιτυχία εις πέρας τη διοργάνωση ενός κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, θέτοντας ισχυρή υποψηφιότητα για νέες, μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, έπεσε η αυλαία του 16ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Ανδρών, την Κυριακή το βράδυ, στο κατάμεστο Κολυμβητήριο του Βόλου.
Τον αγώνα της εθνικής μας ομάδας απέναντι στην Αυστραλία, αλλά και τον τελικό ανάμεσα στη Σερβία και την Ισπανία, παρακολούθησαν εκατοντάδες Βολιώτες οι οποίοι, καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, έδωσαν δυναμικό «παρών» στα δημοτικά κολυμβητήρια Βόλου και Νέας Ιωνίας, αγκαλιάζοντας τη διοργάνωση και την προσπάθεια των αθλητών από 20 χώρες του πλανήτη.


Την απόλυτη ικανοποίησή του για την άρτια διεξαγωγή του Πρωταθλήματος εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος τόνισε σε δηλώσεις του ότι ο Βόλος ανέβασε ψηλά τον πήχη και ενδυνάμωσε ακόμη περισσότερο τη θέση του στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανατεθεί στο Βόλο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, το οποίο θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2012.
«Η διοργάνωση του Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Ανδρών στο Βόλο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Έχω 47 χρόνια στο χώρο και τέτοιο πρωτάθλημα δεν έχω ξαναδεί. «Φοβάμαι» ότι... ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά και δύσκολα η επόμενη πόλη ή χώρα θα μπορέσει να διοργανώσει παρόμοιο πρωτάθλημα, από κάθε άποψη. Το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών ήταν μια γιορτή για τον αθλητισμό. Η συμπαράσταση των τοπικών φορέων ήταν καθοριστική, ενώ η ατμόσφαιρα στα κολυμβητήρια ήταν μοναδική, εκπληκτική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Διαθεσόπουλος.
Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να φιλοξενηθεί στο Βόλο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, τόνισε ότι: «Εάν λυθεί το τεχνικό ζήτημα που αφορά το βάθος της πισίνας – απαιτείται να είναι τρία μέτρα - εγγυώμαι ότι η διοργάνωση θα έρθει στο Βόλο».
Την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση της διοργάνωσης εξέφρασε και ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος σε δηλώσεις του υπογράμμισε κυρίως τη συμμετοχή του κόσμου και την καθοριστική συμβολή των εθελοντών. «Ήταν μια άψογη διοργάνωση. Το πιο σημαντικό ήταν η εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου. Κάθε μέρα το κολυμβητήριο ήταν γεμάτο, είτε έπαιζε η Ελλάδα, είτε όχι. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος αγκάλιασε τη διοργάνωση κι ότι το πόλο απέκτησε καινούριους φίλους στην πόλη μας. Μετά από αυτούς τους αγώνες ανοίγει ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο για το Δήμο Βόλου στη  διοργάνωση αθλητικών γεγονότων διεθνούς εμβέλειας, σε συνεργασία με τους δεκάδες εθελοντές που αποτελούν και τη  μεγάλη παρακαταθήκη του Πρωταθλήματος Πόλο. Όλα όσα έγιναν αυτές τις μέρες, επιτρέπουν στο Βόλο να θέσει ισχυρή υποψηφιότητα και για άλλες παγκόσμιες διοργανώσεις. Σύντομα ελπίζουμε να γευτούμε τους καρπούς αυτής της επιτυχίας».
Σημειώνεται ότι, ο Βόλος βρέθηκε για εννέα ημέρες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ανθρώπων του ναυταθλητισμού απ’ όλο τον πλανήτη, φιλοξενώντας μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις, που ξεκίνησε με μια λιτή, αλλά εντυπωσιακή, γεμάτη πολιτισμό, τελετή έναρξης, αντάξια της ιστορίας, του πολιτισμού και της αισθητικής της πόλης. Κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος διεξήχθησαν 72 αγώνες, στους οποίους έλαβαν μέρος 20 ομάδες από τις πέντε ηπείρους, 500 αθλητές, προπονητές και συνοδοί, 200 εθελοντές και περισσότεροι από 28.000 θεατές.
Η αυλαία έπεσε την Κυριακή με την απονομή των μεταλλίων στους αθλητές των τριών ομάδων που κατέκτησαν ένα σκαλί στο βάθρο, της Ισπανίας, της Σερβίας και της Ελλάδας, από τους εκπροσώπους της FINA, τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Δ. Διαθεσόπουλο, τον Δήμαρχο Βόλου κ. Π. Σκοτινιώτη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Π. Μαβίδη.
Τέλος, οι κ.κ. Διαθεσόπουλος και Σκοτινιώτης ευχαριστούν τους φορείς της πόλης που συνέβαλαν για την επιτυχία της διοργάνωσης, όπως την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, το Λιμεναρχείο Βόλου, την Μητρόπολη Δημητριάδος, τον ΟΕΑ – ΝΑΒ, τις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, τους χορηγούς, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής που συμμετείχαν στις τελετές έναρξης και λήξης, τα ΜΜΕ και όσους γιατρούς ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση για εθελοντική παροχή των υπηρεσιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: