Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόστιμα για την αυθαίρετη κοπή δέντρων στην Αγριά

Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Βόλου στην πρωτοβουλία εργολάβου οικοδομών να κόψει δέντρα που βρίσκονται σε κοινόχρηστο χώρο και για τα οποία δεν είχε δοθεί σχετική άδεια.
Ειδικότερα, στην περιοχή της Αγριάς, επί της Λ. Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στη θέση «Ντερέμπασι», εργολάβος οικοδομών προχώρησε σήμερα στην κοπή δέντρων (κυπαρίσσια), προκειμένου να προβεί στην ανέγερση οικοδομής. Ο συγκεκριμένος εργολάβος έλαβε άδεια κοπής 15 δέντρων, μετά από σχετική αίτηση  στη Δ/ση Πολεοδομίας (Λοιπές Δημοτικές Ενότητες) και γνωμοδότηση της ΕΠΑΕ.


Ωστόσο, κατά την έναρξη των εργασιών προχώρησε αρχικά στην κοπή τριών δέντρων, που βρίσκονταν σε κοινόχρηστο χώρο (πεζοδρόμιο), για τα οποία δεν είχε δοθεί η παραμικρή άδεια. Για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Νίκος Μόσχος, ο οποίος έδωσε εντολή και διακόπηκαν οι εργασίες στην περιοχή, μέχρι να επανεξεταστεί η συγκεκριμένη υπόθεση από την αρχή, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Χαρ. Τσαμπάζης. Εξάλλου, επί τόπου μετέβησαν τόσο ο κ. Μόσχος, όσο και ο τοπικός Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Στόικος. Ο εργολάβος τελικά έκοψε τρία κυπαρίσσια από το πεζοδρόμιο και οκτώ κυπαρίσσια από το οικόπεδο του.
Η δημοτική αρχή, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Τσαμπάζη, είναι αποφασισμένη να επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα στον εργολάβο που αυθαίρετα και παράνομα προχώρησε στην κοπή των συγκεκριμένων δέντρων στον κοινόχρηστο χώρο, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο και άλλων κυρώσεων.
Επίσης όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, θα ζητήσει πειθαρχική έρευνα για την παράλειψη ενημέρωσης του, καθώς η κοπή 15 δέντρων ξεφεύγει από τα θέματα της καθημερινής υπηρεσιακής ρουτίνας, για την οποία έπρεπε να είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή. «Δεν μπορεί να γίνεται ολόκληρη ιστορία για τον φοίνικα στο οικόπεδο «Πιτσιώρη» και να αναζητούμε τρόπους για τη διάσωση του και από την άλλη αβίαστα να χορηγούνται άδειες κοπής 15 δέντρων χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει και μια έντονη περιβαλλοντική διάσταση στην υπόθεση και χωρίς να έχει εξαντληθεί κάθε προσπάθεια εναλλακτικής λύσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: