Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ανασύνταξη του επίμαχου σχεδίου Π.Δ. για το Ρυθμιστικό

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του σχεδίου Π.Δ. για το Ρυθμιστκό Σχέδιο Βόλου, μετά από τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των Δήμων Βόλου, Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Ν. Σηφουνάκη και τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών φορέων.
Το Δήμο Βόλου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαφάνειας κ. Ν. Μόσχος, ο οποίος τονίζει ότι η σύσκεψη αυτή αποτελεί συνέχεια μιας σειράς άλλων συσκέψεων και συζητήσεων που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί από το Δήμο Βόλου με υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΕΚΑ, με κοινό σκοπό την τροποποίηση βασικών σημείων του σχεδίου Π.Δ.


Μέσα στις επόμενες ημέρες ο κ. Μόσχος θα συγκεντρώσει τις παρατηρήσεις των άλλων Δήμων, των Περιφερειακών Συμβούλων και με τη συνδρομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΕ, θα επιχειρηθεί η ανασύνταξη του επίμαχου σχεδίου Π.Δ. και η επαναδιατύπωση των επίμαχων άρθρων αυτού, τα οποία έχουν συγκεντρώσει το σύνολο των επικρίσεων. Στην προσπάθεια αυτή θα συμβάλλουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τζ. Τσαλίκη και Κ. Χαλέβας, στο πλαίσιο της Ομάδας Εργασίας που αποφασίστηκε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση. 
Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Νίκος Μόσχος, «θεωρήσαμε σκόπιμο να μην μείνουμε στο επίπεδο της γνωμοδότησης του δημοτικού συμβουλίου, αλλά να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα και να παρουσιάσουμε στο ΥΠΕΚΑ, όχι μόνο τις τεκμηριωμένες διαφωνίες μας, αλλά και συγκροτημένη πρόταση, πως θα έπρεπε να είναι συνταγμένο το αναφερόμενο Π.Δ.».
Στην πρόταση αυτή, γνώμονα θα αποτελέσει η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και στην οποία σημειώθηκαν πολύτιμες παρατηρήσεις από όλες τις παρατάξεις, από τους βουλευτές, από εκπροσώπους του Πανεπιστημίου και του ΤΕΕ.
Παράλληλα στελέχη της Δ/σης Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου, ήδη συγκεντρώνουν τεχνικά στοιχεία (αεροφωτογραφίες, οικοδομικές άδειες κλπ) που αποδεικνύουν ότι η πραγματική κατάσταση της περιοχής, πάνω από τον Περιφερειακό είναι τελείως διαφορετική από αυτή που λαμβάνει υπόψη της η μελέτη και κατ’ επέκταση το σχέδιο του Π.Δ. του Ρ.Σ.Β.  Σύμφωνα με τον κ. Μόσχο, «στόχος μας είναι αφενός να αποδομήσουμε βασικά σημεία του Π.Δ., όπως το όριο του Περιφερειακού για τη συμπαγή πόλη, να προτείνουμε στοιχειοθετημένες αλλαγές, αλλά και να συντάξουμε εμείς το σχέδιο του Π.Δ., όπως θα έπρεπε να είναι. Ουσιαστικά κάνουμε βασική εργασία άλλων (δηλ. της μελετήτριας και των στελεχών του ΥΠΕΚΑ), η οποία όμως αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω, αφού το Ρ.Σ.Β. είναι πολύ σημαντική υπόθεση για να αρκεστούμε μόνο στην λήψη μιας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: