Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές επιδιώκει ο Δήμος Βόλου

Πρωτοβουλία για άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές, πέραν των παραδοσιακών, υλοποιεί ο Δήμος Βόλου, όπως πρόσφατα ανακοίνωσε ο Δήμαρχος κ. Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων με χώρες που παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική στον τομέα του τουρισμού, όπως η Ρωσία, η Τουρκία και το Ισραήλ, στις οποίες θα επικεντρωθεί η στρατηγική για την προσέλκυση τουριστών τα επόμενα χρόνια.


Ειδικότερα, σε επιστολή του προς τον Πρέσβη του Ισραήλ κ. Άριε Μέκελ, ο κ. Σκοτινιώτης μεταφέρει την επιθυμία του Δήμου Βόλου για ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων με το Ισραήλ, προς αμοιβαίο όφελος των δυο πλευρών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η δημοτική αρχή αποδίδει ξεχωριστή βαρύτητα στη συνεργασία αυτή και προτείνοντας ως πρώτο βήμα την πραγματοποίηση συνάντησης εξουσιοδοτημένων συνεργατών Δήμου και Πρεσβείας, για τη  συζήτηση των επιμέρους θεμάτων.  
Στην επιστολή του ο κ. Σκοτινιώτης υπογραμμίζει καταρχήν τις παραδοσιακά αγαστές σχέσεις της πόλης του Βόλου με τον λαό του Ισραήλ, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «ο Βόλος αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα αρμονικής συμβίωσης Χριστιανών και Εβραίων και είναι χαρακτηριστικό ότι στο Βόλο, ήδη πριν  από τον Πόλεμο, αναδείχθηκαν σπουδαίοι πολιτικοί, όπως ο Μαυρίκιος Κοφινάς, ενώ σημαντική υπήρξε η συνεισφορά στο τοπικό Εργατικό Κίνημα της σοσιαλιστικής οργάνωσης «Εργάτες της Σιών». Η συνεργασία συνεχίστηκε στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, με τη βοήθεια που προσέφεραν οι Χριστιανοί του Βόλου ώστε να σωθεί μεγάλος αριθμός  Εβραίων. Εξάλλου, διαχρονικά, η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου αποτελεί δυναμικό κομμάτι της πόλης, με σημαντικότατη κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική προσφορά».
Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Βόλου επισημαίνει ότι από τους κορυφαίους στόχους του νέου Δήμου Βόλου αποτελεί η ανάδειξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής ως σημαντικού τουριστικού προορισμού, μέσα από διάφορες δράσεις, οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες  με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Η περιοχή που καλύπτει ο νέος Δήμος Βόλου (Βόλος,  Νέα Ιωνία, Νέα Αγχίαλος, Αγριά,  Αρτέμιδα, Πορταριά,  Αισωνία, Ιωλκός και Μακρινίτσα), είναι μια περιοχή προικισμένη με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που την αναδεικνύουν ως βασική επιλογή Ελλήνων και ξένων επισκεπτών για τις διακοπές τους όλες τις εποχές του χρόνου, ή για τις σύντομες εξορμήσεις τους. Διαθέτει σπάνιο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, με τα καταγάλανα νερά του Παγασητικού Κόλπου και το πανέμορφο βουνό Πήλιο, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και βρίσκεται σε κεντρική θέση της Ελλάδας προσβάσιμη με όλα τα μέσα, δίπλα στο ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο, με τακτικές ακτοπλοϊκές και σιδηροδρομικές συνδέσεις, ενώ πλέον διαθέτει και αεροπορική  σύνδεση  με κομβικά σημεία της Ελλάδας και της Ευρώπης (Αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου – VOL) και μεγάλες δυνατότητες για πτήσεις charter. Διαθέτει επίσης ιδιαίτερα ποιοτικούς χώρους διαμονής και ψυχαγωγίας,  σύγχρονες τουριστικές υποδομές, ένα από τα πρώτα και ομορφότερα Χιονοδρομικά Κέντρα της Ελλάδας, στα Χάνια Πηλίου,  ενώ προσφέρει εναλλακτικές μορφές τουρισμού  και  ιδιαίτερη γαστρονομία που εξασφαλίζουν στον επισκέπτη άνετη διαμονή και ευχάριστες διακοπές.
Στο σημείο αυτό, ο κ. Σκοτινιώτης υπογραμμίζει την σημαντική ανάπτυξη που παρουσιάζει ο τουρισμός κρουαζιέρας, όπως δείχνουν οι αυξημένες φέτος αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου, που ξεκίνησαν στις 4 Απριλίου και συνεχίζονται έως τις 23 Νοεμβρίου, ενημερώνοντας συγκεκριμένα τον Πρέσβη του Ισραήλ ότι, «πρόσφατα,  μεταξύ των πλοίων που κατέπλευσαν στο λιμάνι μας, είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε 543 Ισραηλινούς τουρίστες μέσω του κρουαζιερόπλοιου Golden Iris, ενώ αυτό το μήνα είναι και  πάλι προγραμματισμένες νέες αφίξεις Ισραηλινών τουριστών. Για τους λόγους αυτούς και προσβλέποντας στο άνοιγμα νέων αγορών, αποδίδουμε ξεχωριστή βαρύτητα στη συνεργασία μας με το Ισραήλ στον τομέα του τουρισμού,  με  διάφορες μορφές, όπως κατάρτιση προγραμμάτων θαλάσσιου τουρισμού, καθιέρωση αεροπορικών πτήσεων charter, ανάπτυξη χειμερινού τουρισμού στο Πήλιο κλπ.  Γνωρίζετε, άλλωστε, ότι ο Βόλος ήδη    αποτελεί αγαπημένο προορισμό για City Break σημαντικού αριθμού συμπατριωτών σας και κατά τη  χειμερινή περίοδο, γεγονός που πιστοποιείται από τα στοιχεία επισκεψιμότητας του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: