Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ο Βόλος πανέτοιμος να φιλοξενήσει το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών

Στα χρώματα του 16ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Ανδρών ντύθηκε ο Βόλος,  πριν την έναρξη των αγώνων που θα διεξαχθούν στα δυο κολυμβητήρια του Δήμου, έπειτα από απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FINA) και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. 
Από την ερχόμενη Πέμπτη 26 Αυγούστου και έως τις 4 Σεπτεμβρίου, ο Βόλος αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ανθρώπων του ναυταθλητισμού απ’ όλο τον πλανήτη, φιλοξενώντας μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις. Με μεγάλα πανό που τοποθετήθηκαν στις εισόδους και κεντρικά σημεία της πόλης, ο Δήμος Βόλου είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους αθλητές, τους προπονητές, τους συνοδούς, τους διαιτητές και τους κριτές των αγώνων, οι οποίοι φθάνουν συνολικά τα 450 άτομα.


Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΚΟΕ κ. Δ. Διαθεσόπουλου, του Τεχνικού Διευθυντή κ. Ν. Σπηλιωτόπουλου, του Πρόεδρου του ΔΟΕΠΑΠ κ. Π. Μαβίδη και του Διευθυντή Κολυμβητηρίου Ν. Ιωνίας κ. Αλ. Μεταφτσή, έγινε ανακεφαλαίωση όλων των θεμάτων που αφορούν την προετοιμασία για την οργάνωση του πρωταθλήματος, τη φιλοξενία των ομάδων, την τελετή έναρξης και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Οι εκπρόσωποι της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επίπεδο της ετοιμότητας που διαπιστώθηκε και την άριστη συνεργασία με το Δήμο Βόλου, ενώ εξήραν την προσπάθεια των στελεχών του Δήμου Βόλου, οι οποίοι  ανέλαβαν την ευθύνη προετοιμασίας, τόσο από πλευράς υλικοτεχνικών υποδομών και εγκαταστάσεων, όσο και οργανωτικά, ώστε η πόλη να ανταποκριθεί σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επιτυχημένη προσπάθεια κινητοποίησης εθελοντών, οι οποίοι έσπευσαν να συστρατευθούν και να βοηθήσουν για την άψογη διεξαγωγή των αγώνων.
    Την ερχόμενη Παρασκευή, μία ημέρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, θα πραγματοποιηθεί τεχνική σύσκεψη στην οποία θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι των ομάδων, οι διεθνείς διαιτητές και κριτές των αγώνων, εκπρόσωποι της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FINA), της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και του Δήμου Βόλου, προκειμένου να συζητηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την έναρξη του πρωταθλήματος.
Την Πέμπτη, εξάλλου, είναι προγραμματισμένη η γενική πρόβα της τελετής έναρξης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Αυγούστου και ώρα 7:30 το απόγευμα, στην παραλία του Βόλου, μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος. Η τελετή έναρξης περιλαμβάνει παρέλαση των ομάδων, συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου και καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο επιμελήθηκε ο Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου κ. Σπ. Μαβίδης. Η τελετή θα ξεκινήσει με την άφιξη παραδοσιακού σκάφους που θα μεταφέρει στην αρχή της παραλίας χορευτές, ντυμένους με παραδοσιακές στολές, οι οποίοι θα κρατούν τις σημαίες των χωρών που συμμετέχουν στους αγώνες. Οι χορευτές θα παραδώσουν στους αρχηγούς των ομάδων τις σημαίες των κρατών και θα ξεκινήσει η παρέλαση με προπομπό της Φιλαρμονική Ορχήστρα. Όταν η πομπή φθάσει στο χώρο της εκδήλωσης (Τράπεζα της Ελλάδος) και αφού οι αθλητές τακτοποιηθούν στις ειδικές θέσεις, η Φιλαρμονική θα παιανίσει τον Εθνικό Ύμνο, θα ακολουθήσει ο ύμνος της FINA και στη συνέχεια οι ομιλίες των  επισήμων. Αμέσως μετά θα προβληθεί βίντεο με θέμα την ΑΡΓΩ. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με χοροθεατρικό δρώμενο βασισμένο σε χορογραφία της καθηγήτριας της Δημοτικής Σχολής Χορού κ. Κατερίνας Σαρρή, το οποίο αναπαριστά την αίσθηση του αθλητή που αγωνίζεται μέσα στο νερό. Με τη λήξη του δρώμενου, πυροτέχνημα θα δώσει το σήμα για να γεμίσει το λιμάνι με σκάφη, τα οποία φωτισμένα με πυρσούς και με ήχους θα δημιουργήσουν πανηγυρική ατμόσφαιρα στο χώρο της εκδήλωσης και σε ολόκληρη την πόλη.
Σημειώνεται ότι η τελετή έναρξης θα μεταδίδεται ζωντανά από μεγάλες οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στο χώρο της παραλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: