Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

«Πράσινο φως» από ΟΕΚ στο σχέδιο του Δήμου για Βαμβακουργία

Παραχωρούνται κατά χρήση στο Δήμο Βόλου τα οικοδομικά τετράγωνα
των κοινόχρηστων χώρων

Μία μόλις εβδομάδα μετά τη συνάντηση στην Αθήνα, το Δ.Σ. του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση την κατά χρήση παραχώρηση στο Δήμο Βόλου των οικοδομικών τετραγώνων που, σύμφωνα με το ρυμοτομικό σχέδιο της έκτασης της «Βαμβακουργίας», προορίζονται για κοινόχρηστοι χώροι, αποδεχόμενο την πρόταση της δημοτικής αρχής Βόλου για αναζήτηση τριπλής χρηματοδότης, με σκοπό την υλοποίηση του έργου ανέγερσης εργατικών κατοικιών στη «Βαμβακουργία». Την πρόταση αυτή στήριξαν ενεργά  οι βουλευτές του Νομού Ρ.Ζήση και Κ. Καρτάλης, καθώς και το ΕΚΒ.
Στην τηλεφωνική  επικοινωνία με την Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΕΚ κ.Γεωργία Κωτίδου, ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική απόφαση του Δ.Σ. του ΟΕΚ και την ταχύτητα με την οποία ανταποκρίθηκε. Ο κ. Σκοτινιώτης,  σε σχετική δήλωσή του, τονίζει ότι η σημερινή απόφαση του Δ.Σ. του ΟΕΚ αποτελεί ένα πρώτο και ουσιαστικό βήμα στην προσπάθεια αξιοποίησης μιας μεγάλης έκτασης που βρίσκεται στην «καρδιά» της Νέας Ιωνίας, προς όφελος τόσο των εργαζομένων δικαιούχων του ΟΕΚ, όσο και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται πλέον στην εξασφάλιση χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους για την κατεδάφιση του κτιρίου και την απομάκρυνση των μπάζων, καθώς επίσης στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για το   Ρυμοτομικό Σχέδιο της έκτασης, το οποίο έχει μεν εγκριθεί από το ΣΧΟΠ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει ακόμη η, συνήθως χρονοβόρα,  επεξεργασία του Σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της τριπλής χρηματοδότησης προβλέπει ότι ο ΟΕΚ θα προχωρήσει στη σταδιακή ανέγερση των εργατικών κατοικιών στα οικοδομικά τετράγωνα που έχει  καθορίσει προς τούτο το Ρυμοτομικό Σχέδιο. Όσον αφορά τα οικοδομικά τετράγωνα που προορίζονται για κοινόχρηστοι χώροι, στόχος της δημοτικής αρχής Βόλου είναι να αξιοποιήσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, με σκοπό την ένταξή τους σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων, ώστε να μην χαθεί η ευκαιρία για την αναβάθμιση της πολύπαθης περιοχής του πρώην εργοστασίου Βαμβακουργίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: