Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Γόνιμη συνάντηση Δημάρχου και εργαζομένων στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό πρώην Δήμου Βόλου

Για τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής αναφορικά με τη συγχώνευση των επιχειρήσεων και οργανισμών των συνενωθέντων Δήμων σ’ ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και μία Κοινωφελή Επιχείρηση, όπως προβλέπεται από το Νόμο του «Καλλικράτη», ενημέρωσε σήμερα ο Δήμαρχος  Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τη Διοίκηση των εργαζομένων στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό του πρώην Δήμου Βόλου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του συλλόγου, με τη συμμετοχή και του Αντιδημάρχου για θέματα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απ. Παντσά.

Ο κ. Σκοτινιώτης εξήγησε καταρχάς ότι δεν υπάρχει πλέον ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και την Κοινωφελή Επιχείρηση και ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να καταλήξει σε ορθολογική κατανομή των δράσεων, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο. Στην κατεύθυνση αυτή έχει συγκροτηθεί επιτροπή δημοτικών συμβούλων,  η οποία επεξεργάζεται τα στοιχεία και θα διαμορφώσει καταρχήν πρόταση που θα τεθεί σε διάλογο και στη συνέχεια θα προωθηθεί προς λήψη απόφασης στην Εκτελεστική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ζητηθεί από υπηρεσιακά στελέχη να θέσουν υπόψη της επιτροπής τα απαραίτητα στοιχεία.
Ο Δήμαρχος Βόλου διαβεβαίωσε το προεδρείο του Συλλόγου εργαζομένων στον Καλλιτεχνικό ότι θα συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία του διαλόγου.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Πέπη Αγραφιώτου, καθώς επίσης οι Ελ. Δράκου και Α. Κουτσελίνη που συμμετείχαν στη συνάντηση, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ενημέρωση και τόνισαν ότι ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής, έτσι όπως παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο, βρίσκει απόλυτα σύμφωνο το Σύλλογο εργαζομένων στον Καλλιτεχνικό οργανισμό του πρώην Δήμου Βόλου.
Στο μεταξύ, ο Αντιδήμαρχος Απ. Παντσάς επισκέφθηκε σήμερα τη Νέα Αγχίαλο, όπου μαζί με τον τοπικό Αντιδήμαρχο Π. Πελεκάνο, προχώρησαν σε μια πρώτη καταγραφή των δομών που λειτουργούσαν στον πρώην Δήμο και ενημερώθηκαν από τους εργαζόμενους για την υφιστάμενη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: