Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Η ανάδειξη του Βόλου σε «πράσινη Τεχνούπολη» προγραμματικός στόχος της νέας δημοτικής αρχής

Η αξιοποίηση κάθε πηγής χρηματοδότησης για την υλοποίηση δράσεων στους τομείς της αειφόρου ανάπτυξης και των νέων τεχνολογιών, με σκοπό την ανάδειξη του ενιαίου Δήμου Βόλου σε «πράσινη Τεχνούπολη», αποτελεί κυρίαρχο στόχο της νέας δημοτικής αρχής. Ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος το Σάββατο συγκάλεσε σύσκεψη με αντικείμενο τον συντονισμό των υπηρεσιών του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ που εμπλέκονται στα ζητήματα του σχεδιασμού και της ανάπτυξης, τόνισε αμέσως μετά σε δηλώσεις του ότι επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, είτε από το ΕΣΠΑ είτε από άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, τα οποία είναι σε εξέλιξη ή θα «ανοίξουν» το επόμενο διάστημα.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να συγκροτηθεί υπηρεσιακή ομάδα,  η οποία θα αναλάβει να παρακολουθεί τα προγράμματα, να είναι διαρκώς ενημερωμένη και να προετοιμάζει τους αντίστοιχους φακέλους, σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, για όλα τα θέματα που θα μπορούν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση. Η ομάδα θα συντονίζεται από τον κ. Ηλία Χούστη, ο οποίος το επόμενο διάστημα θα οριστεί γενικός γραμματέας του Δήμου, και θα συμμετέχουν σ’ αυτή υπηρεσιακά στελέχη των πρώην Διευθύνσεων Προγραμματισμού Βόλου και Νέας Ιωνίας, της Διεύθυνσης Προγραμματισμού της ΔΕΥΑΜΒ και στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας (πρώην ΔΕΜΕΚΑΒ).
«Στόχος μας είναι να δώσουμε έμφαση, όπως και προεκλογικά είχαμε δεσμευτεί αλλά και γιατί η εποχή μας το απαιτεί, στα θέματα της πράσινης και αειφόρου ανάπτυξης, των νέων τεχνολογιών, καθώς επίσης στα θέματα που σχετίζονται με την ιστορία, την μυθολογία και τον πολιτισμό της περιοχής. Εκεί επικεντρώνουμε την προσπάθειά μας, γύρω από αυτούς τους τομείς θα διαμορφωθεί ο νέος ιστορικός κύκλος ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, της μείζονος πόλης. Κι αν το λέγαμε με μία έκφραση, θα το ονομάζαμε «πράσινη Τεχνούπολη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου.
Όλα τα παραπάνω ζητήματα θα τεθούν προς συζήτηση και στην Επιτροπή Διαβούλευσης, η συγκρότηση της οποίας (από το Δημοτικό Συμβούλιο) προβλέπεται από το νόμο του «Καλλικράτη» και θα αποτελέσει ένα εξαιρετικά σημαντικό όργανο του Δήμου, καθώς θα συμμετέχει σ’ αυτό και η τοπική κοινωνία. «Στόχος μας είναι να πετύχουμε μια τοπική κοινωνική συμφωνία, δηλαδή να μπορέσει η κοινωνία μας και όλοι οι θεσμοί, όταν πια θα είμαστε έτοιμοι, να καταλήξουν σε κοινούς προγραμματικούς αναπτυξιακούς στόχους, ώστε «όλα τα σφυριά να χτυπούν μαζί», δηλαδή να πετύχουμε ως πόλη και ως ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο της περιφερειακής ανάπτυξης, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», κατέληξε ο κ. Σκοτινιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: