Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

H πρώτη Κυριακή έστειλε ηχηρά μηνύματα, την ερχόμενη Κυριακή εκλέγουμε Δήμαρχο

Κλίμα ικανοποίησης για το αποτέλεσμα του α΄ γύρου των εκλογών και αισιοδοξίας για το τελικό αποτέλεσμα του β΄ γύρου, επικρατεί στον συνδυασμό της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» μετά την ανάδειξή του σε πρώτη δύναμη, με ποσοστό 37,85%, στην εκλογική αναμέτρηση για το νέο Δήμο Βόλου.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης δέχθηκε χθες στο εκλογικό κέντρο δεκάδες φίλους και ψηφοφόρους, οι οποίοι τον συνεχάρησαν για τη νίκη του συνδυασμού του και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι την ερχόμενη Κυριακή θα αναδειχθεί χωρίς αμφιβολία ως πρώτη δημοτική αρχή του ενιαίου Δήμου Βόλου. Το απόγευμα είχε συνάντηση με τα στελέχη του ψηφοδελτίου, στη διάρκεια της οποίας έγινε αποτίμηση του αποτελέσματος του α΄ γύρου και αξιολόγηση των μηνυμάτων που έστειλαν η πολίτες με την ψήφο τους.
Ο κ. Σκοτινιώτης εκτίμησε ότι οι πολίτες εκφράστηκαν στο πλαίσιο ενός γενικότερου πανελλαδικού πολιτικού κλίματος, που αμφισβητούσε έντονα τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών, και έστειλαν, τόσο με την ψήφο τους, όσο και με τη μεγάλη αποχή, σημαντικά πολιτικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. «Σε συνθήκες μεγάλης οικονομικής κρίσης, κρίσης αξιών και ευρείας αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος, χωρίς να εξαιρείται και ο θεσμός της αυτοδιοίκησης, σημαντικό τμήμα των λαϊκών κυρίως στρωμάτων, που πληρώνει τις συνέπειες της κρίσης χωρίς να ευθύνεται, αναζήτησε τρόπους για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του. Κατανοούμε πλήρως την αντίδραση αυτή των συμπολιτών μας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, πρόσθεσε, την ερχόμενη Κυριακή οι πολίτες θα πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη για να εκλέξουν πλέον τον Δήμαρχο και τη Δημοτική αρχή που θα αναλάβει το τιτάνιο έργο να θεμελιώσει γερά τον Δήμο, να υπερασπιστεί με σθένος και μαχητικότητα τα συμφέροντά του και να διαχειριστεί τις δημοτικές υποθέσεις σε συνθήκες βαθειάς οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης.
Ο κ. Σκοτινιώτης ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν τη «Δημοκρατική Συμπολιτεία», όπως και όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού και ζήτησε να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος την προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες για τον γνήσιο αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του ψηφοδελτίου και τις ξεκάθαρες προγραμματικές του θέσεις, για ένα
Δήμο πρωτοπόρο και πρωταγωνιστή στην κοινωνική αλληλεγγύη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Ένα Δήμο που θα δρομολογήσει το νέο ιστορικό κύκλο βιώσιμης ανάπτυξης, με κεντρικό στόχο τη δημιουργία νέων, σταθερών θέσεων εργασίας και την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των συνενούμενων δημοτικών ενοτήτων. Ένα Δήμο που θα κατοχυρώσει την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και τη χρηστή διαχείριση του δημοτικού χρήματος και θα βάλει οριστικά τέλος στον κομματισμό και τις πελατειακές σχέσεις. Για μια Συμπολιτεία όλων των πολιτών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: