Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Στηρίζουμε τα τοπικά προϊόντα και την παραγωγική ταυτότητα του νέου Δήμου

Επίσκεψη στη βιομηχανία αναψυκτικών ΕΨΑ, στην Αγριά, πραγματοποίησε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, εγκαινιάζοντας κύκλο επαφών με τοπικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς που προωθούν στην αγορά τοπικά προϊόντα.
Ο κ. Σκοτινιώτης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου από τον ιδιοκτήτη του Ν. Τσαούτο και ενημερώθηκε για την πορεία της βιομηχανίας. Σε δήλωσή του τόνισε ότι στο πρόγραμμα της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» περιλαμβάνεται συνολικό σχέδιο στήριξης των τοπικών προϊόντων και ανάδειξης της παραγωγικής ταυτότητας του νέου Δήμου Βόλου, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή και προώθηση των τοπικών προϊόντων, στη βάση ενός εναλλακτικού μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης, που συμβάλλει στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας και βοηθά ιδιαίτερα τις τοπικές επιχειρήσεις να ξεπεράσουν δημιουργικά την κρίση», δήλωσε ο κ. Σκοτινιώτης και πρόσθεσε ότι η στήριξη των τοπικών προϊόντων αποτελεί ένα από τα θεμέλια της βιώσιμης ανάπτυξης. Στη μεγάλη αυτή προσπάθεια, η νέα δημοτική αρχή Βόλου θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και ο συνδυασμός της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» είναι έτοιμος να ανταποκριθεί με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις».
Τις επόμενες ημέρες ο κ. Σκοτινιώτης θα πραγματοποιήσει εξόρμηση σε ντόπιες βιομηχανίες, παραγωγικούς και γυναικείους συνεταιρισμούς, με στόχο την ανάδειξη των υψηλής ποιότητας προϊόντων τοπικής προέλευσης, τα οποία έχουν κατακτήσει την αγορά και η φήμη τους έχει ξεπεράσει τα σύνορα της περιοχής.
Στο μεταξύ, αμέσως μετά την επίσκεψη στην ΕΨΑ, ο κ. Σκοτινιώτης, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού, πραγματοποίησε περιοδεία στα καταστήματα της Αγριάς και συνομίλησε με τους επαγγελματίες για τα προβλήματα που τους απασχολούν. Δίνοντας το στίγμα της αντίληψης του συνδυασμού για το νέο Δήμο, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η πόλη αναπτύσσεται ταυτόχρονα με τα μικρότερα αστικά κέντρα και τις περιοχές που βρίσκονται στην ακτίνα επιρροής τους, ενώ προωθείται ολοκληρωμένη πολιτική συνοχής, η οποία ευνοεί τη βιώσιμη ανάπτυξη και την απασχόληση και ταυτόχρονα θέτει κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς στόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: