Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Αντίπαλός μας τα προβλήματα της πόλης

«Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα της πόλης και μόνο. Δεν θα σηκώσουμε λευκή σημαία, ούτε θα λιποτακτήσουμε με τις πρώτες δυσκολίες, αντίθετα θα είμαστε διεκδικητικοί και μαχητικοί για τα συμφέροντα των πολιτών και της πόλης». Την κατηγορηματική αυτή απάντηση επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, στις καθημερινές συναντήσεις του με δημότες και εκπροσώπους φορέων, ενώ την ίδια απάντηση έδωσε και στην πρόσφατη συνέντευξη παρουσίασης του ψηφοδελτίου της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας».


Τη θέση αυτή εφαρμόζει με επιμονή ο κ. Σκοτινιώτης σε όλη τη διάρκεια  της προεκλογικής περιόδου. Εξάλλου, οι συναντήσεις του με περιοίκους της οδού Αναλήψεως, με την Επιτροπή κατοίκων της Αγίας Παρασκευής και η εξόρμηση που πραγματοποίησε χθες στη Νέα Ιωνία, επιβεβαιώνουν την ιδιαίτερη ευαισθησία του απέναντι και στα μικρά καθημερινά προβλήματα των δημοτών. Με τον τρόπο αυτό, όπως τονίζουν οι συνεργάτες του, απαντά και σε όσους, είτε πολιτικολογούν αορίστως, είτε καταφεύγουν σε παλαιοκομματικές μεθόδους προσωπικών επιθέσεων και εμπαθών χαρακτηρισμών, προκειμένου να αυτοεπιβεβαιωθούν στην εκλογική διαδικασία.
Είναι αυτή η θέση στην οποία τον σπρώχνουν οι ίδιοι οι πολίτες, οι οποίοι επιζητούν τη συνάντηση μαζί του για να του θέσουν τα αιτήματά τους, αναγνωρίζοντας την υπεύθυνση στάση του σε διαδικασίες και προτάσεις ρεαλιστικές, δίκαιες και πάνω απ’ όλα με τη σφραγίδα της λαϊκής συμμετοχής.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε με τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής και κατοίκους της συνοικίας, οι οποίοι τον ενημέρωσαν διεξοδικά για το θέμα της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής. Όπως είναι γνωστό ήδη από το 2009, μετά από τις αντιδράσεις των κατοίκων της συνοικίας για τις εισφορές σε  γη και χρήμα, που προκύπτουν από την εφαρμογή της πολεοδομικής μελέτης, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ανέστειλε τη πρόοδο τις μελέτης προκειμένου να εξετάσει την αναθεώρηση της.
Ο Πάνος Σκοτινιώτης τόνισε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεσα συμφωνία για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούμε ένα θέμα, που ούτε εύκολο είναι ούτε μαγικές λύσεις υπάρχουν. Στόχος μας πρέπει να είναι, αφ’ ενός μεν η διαφύλαξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του οικισμού, αφετέρου δε ο σχεδιασμός μιας οικιστικής ενότητας βιώσιμης και λειτουργικής».
Οι εκπρόσωποι των πολιτών συμφώνησαν με την πρόταση του κ. Σκοτινιώτη να συγκροτηθεί άμεσα κοινή επιτροπή νομικών και τεχνικών, η οποία μαζί με τους εκπροσώπους του Εξωραϊστικού συλλόγου και τους μελετητές, θα εξετάσει μια ρεαλιστική λύση, η οποία θα μπορεί να οδηγήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα «ξεμπλοκάρει» τη μελέτη. Παράλληλα, συμφωνήθηκε, να γίνει παρέμβαση και να ασκηθεί πίεση στην επιτροπή καθορισμού των αντικειμενικών αξιών ώστε να μην αυξηθούν οι τιμές στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής αφού, εκτός του ότι είναι ήδη υψηλές, κάθε αύξηση θα δημιουργούσε πρόσθετα προβλήματα στην επίλυση ενός ζωτικού για τη συνοικία προβλήματος που ταλαιπωρεί πολλούς συμπολίτες μας εδώ και χρόνια.
Στη συνάντηση του κ. Σκοτινιώτη με κατοίκους της Αγίας Παρασκευής συμμετείχαν επίσης οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Λ. Γκάγκας, Ι. Καπέλιος, Φ. Λαμπρινίδης, Σ. Μπαρτζιώκα, Γ. Μπατζιάκας, Η. Ξηρακιάς, Ν. Οικονόμου, Μ. Παπαζήση, Ν. Παπαστεφάνου, Θ. Πλιάκας, Χ. Τσιαμπάζης, καθώς και οι υποψήφιοι σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Βόλου Κ. Καραμπάσης και Αθ. Στάχτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: