Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Θα συνεργαστούμε με το ΤΕΕ για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας είχε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος συζήτησε μαζί τους για τα σημαντικά θέματα του νέου Δήμου, ενόψει και της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιεί η «Δημοκρατική Συμπολιτεία» για την κατάρτιση του προγράμματος του συνδυασμού, αύριο Τρίτη στις 7:30 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Σ. Αναγνώστου παρουσίασε μεταξύ άλλων τις θέσεις της Διοικούσας Επιτροπής για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του Νομού, όπως ο Περιφερειακός, η ανασύσταση της λίμνης Κάρλα, ο οδικός άξονας Ε65, αλλά και για τα σοβαρά θέματα της πόλης, όπως το κυκλοφοριακό και η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σκοτινιώτης υπογράμμισε τον θεσμικό ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ως τεχνικού συμβούλου της Πολιτείας, και τη βαρύνουσα σημασία που έχει η άποψή του στο σχεδιασμό των μεγάλων έργων και παρεμβάσεων. Ως δημοτική αρχή του νέου Δήμου Βόλου – τόνισε – θα αναπτύξουμε ουσιαστικό διάλογο με τον τεχνικό κόσμο προκειμένου να σχεδιάσουμε με τον καλύτερο τρόπο την ανάπτυξη του  μείζονος Βόλου. «Πιστεύουμε στην ισόρροπη ανάπτυξη και την ανάδειξη της ιδιαιτερότητας κάθε περιοχής του νέου Δήμου. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής στους πολίτες και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια νέα, περιβαλλοντικά βιώσιμη  ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία υποδομών και η ρύθμιση της κίνησης των αυτοκινήτων, ώστε η πόλη και τα χωριά να γίνουν εύκολα προσβάσιμα με δημόσια μέσα μεταφοράς, η προστασία και αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου του νέου Δήμου, η διατήρηση, προστασία και επέκταση όλων των ελεύθερων χώρων πρασίνου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μελών της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ.
Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τρίτη ο συνδυασμός «Δημοκρατική Συμπολιτεία» διοργανώνει ανοιχτό διάλογο για την κατάρτιση του προγράμματος, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων απ’ όλους τους χώρους, των οποίων οι απόψεις και προτάσεις θα αποκρυσταλλωθούν σε ένα συνεκτικό, στρατηγικά ενοποιημένο, ιεραρχημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα δράσης της νέας Δημοτικής Αρχής.
Στη συνάντηση του κ. Σκοτινιώτη με τη Διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ, συμμετείχαν επίσης οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» Λεων. Γκάγκας, Απ. Καζάκης, Ηλ. Ξηρακιάς και Ελ. Τσιανάκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: