Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Δήλωση Πάνου Σκοτινιώτη

Η εμπιστοσύνη και η στήριξη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Δημοκρατικής  Αριστεράς, αποτελεί για μένα και τους συνεργάτες μου ξεχωριστή τιμή και δέσμευση ευθύνης.
Ξεκινάμε από σήμερα μια συναρπαστική περιπέτεια, έχοντας πλήρη συνείδηση ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να αποτύχουμε. Γιατί ο «Καλλικράτης», η πιο σημαντική θεσμική  μεταρρύθμιση της μεταπολίτευσης, αποτελεί ανεπανάληπτη πρόκληση για το νέο  Δήμο μας, τον πρώτο πια σε πληθυσμό Δήμο της Θεσσαλίας και τον έκτο της Ελλάδας. Αποτελεί ταυτόχρονα  αφετηρία αγώνων  και  διεκδικήσεων για περισσότερη, πιο δημοκρατική και πιο αποτελεσματική  αυτοδιοίκηση.

Είμαστε έτοιμοι ν’ ανταποκριθούμε στην πρόκληση αυτή, εργαζόμενοι με σχέδιο, μαχητικότητα, χωρίς εξαρτήσεις και με απόλυτη διαφάνεια, σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, προκειμένου να ορθοποδήσει ο νέος Δήμος  και ν’ ανοίξει ο νέος ιστορικός κύκλος ανάπτυξης του μητροπολιτικού μας συγκροτήματος. Κι αυτό θα γίνει με τρόπο που θα σέβεται και θα αναδεικνύει την ιδιαίτερη ιστορική, πολιτισμική και κοινωνική ταυτότητα του κάθε συνενούμενου Δήμου και θα διασφαλίζει την ισόρροπη ανάπτυξη. Αυτός είναι και ο λόγος που από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε για τη Δημοκρατική  Συμπολιτεία μας.
Στο δύσκολο  αυτό εγχείρημα δεν περισσεύει κανείς. Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα της μείζονος πόλης μας και μόνο. Χρειάζονται λοιπόν και εκείνοι που βλέπουν ότι με  το μνημόνιο η κυβέρνηση διεκπεραιώνει μια πολιτική εθνικής αναγκαιότητας και όσοι το αντιπαλεύουν. Χρειάζονται στελέχη έμπειρα και καταξιωμένα,  χρειάζεται όμως και μια νέα γενιά ικανών και αφοσιωμένων στελεχών, με υψηλή την αίσθηση του δημοσίου συμφέροντος. Χρειάζεται κάθε πολιτική δύναμη,  κίνηση και συλλογικότητα που εκφράζει μια προοδευτική και οικολογική οπτική για την πόλη και την αυτοδιοίκηση, όπως χρειάζεται και κάθε πολίτης που αγαπάει την πόλη  και  κάθε νέος άνθρωπος που ασφυκτιά απ’ το σημερινό κομματικό και πολιτικό σύστημα.
 Από σήμερα λοιπόν αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μιας ευρύτατης  αυτοδιοικητικής συμμαχίας που θα ενώνει τη μείζονα πόλη μας, θα εκφράζει μια ισχυρή κοινωνική πλειοψηφία, θα αξιοποιεί δημιουργικά, στις νέες συνθήκες, τις καλύτερες παραδόσεις της Δημοκρατικής Συνεργασίας και θα στηρίζεται σ’ ένα ισχυρό κίνημα πολιτών. Και θα κινηθούμε σεβόμενοι, πάνω απ’ όλα, τους συνδημότες μας, οι οποίοι αυτή την περίοδο  έχουν –και δικαιολογημένα- τις δικές τους προτεραιότητες, αφού ζουν με το φόβο και την αγωνία γι’ αυτό που θεωρούν σταθερές του βίου τους. 
  Τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσουμε, σε συνέντευξη προς τα τοπικά ΜΜΕ, την υποψηφιότητά μας και το πλαίσιο διακήρυξης του συνδυασμού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: