Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Φ. Λαμπρινίδης: Ο κ. Μπέος και πάλι συκοφαντεί

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ.Μπέος «κατήγγειλε» ότι ο τέως Δήμαρχος κ.Σκοτινιώτης παρέλαβε, δήθεν, το έργο της επισκευής της στέγης του 27ου Δημοτικού Σχολείου, για το οποίο υποτίθεται πως δαπανήθηκαν  100.000 ευρώ, η στέγη  όμως μπάζει νερά. Απαντώντας ο  τέως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου,  Φώτης Λαμπρινίδης,  επισημαίνει ότι ο κ.Μπέος, για μια ακόμη φορά και κατά τη συνήθη πια τακτική του, συκοφαντεί, για  λόγους εντυπωσιασμού και μόνο. Η δήλωση του κ. Λαμπρινίδη έχει ως εξής:
«Για άλλη μια φορά ο κ. Μπέος επαναλαμβάνεται, κουραστικά και μονότονα πλέον, στην απέλπιδα προσπάθειά του να συγκεντρώσει έστω και για λίγο τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Για το λόγο αυτό επιλέγει τον γνώριμο σ΄αυτόν τρόπο, τη σπέκουλα και την αερολογία, απειλώντας με εισαγγελείς και δαίμονες. Νέα αφορμή αυτή τη φορά, τα έργα συντηρήσεων των σχολείων του Δήμου Βόλου τα προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπέος  «ανακάλυψε» προβλήματα και αστοχίες στο έργο μόνωσης της σκεπής του 27ου Δημοτικού Σχολείου στις Αλυκές και, παρά τις εξηγήσεις της ίδιας της τεχνικής υπηρεσίας και του προϊσταμένου του Τμήματος Συντηρήσεων, επιμένει να συκοφαντεί.
Πιο συγκεκριμένα, στο έργο «Εργασίες συντήρησης οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σχολικών κτιρίων έτους 2012» συμπεριελήφθησαν εκτεταμένες παρεμβάσεις στις στέγες του 5ου Λυκείου, του συγκροτήματος Φυτόκου και του 27ου Δημοτικού. Η δημοπράτηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, έγινε στις 3-7-2012, με μέση έκπτωση 38,83%. Η σύμβαση υπογράφηκε στις 27-9-2012 και ακολούθησαν οι εργασίες.
Από τη συγκεκριμένη εργολαβία, στο 27ο Δημοτικό Σχολείο δαπανήθηκαν περίπου 11.000 ευρώ (και όχι 100.000 ευρώ όπως ψευδώς ανέφερε ο κ.Μπέος στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου) για εργασίες μόνωσης της στέγης και η παρέμβαση ήρθε να καλύψει χρόνιες ανάγκες και προβλήματα του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος.
 Στο πλαίσιο των συμβατικών του υποχρεώσεων και για όσο διάστημα προβλέπεται από τη νομοθεσία μέχρι την παραλαβή του έργου, η οποία δεν έχει γίνει ακόμη,  ο ανάδοχος παρακολουθεί και παρεμβαίνει στη συντήρηση του έργου. Τα όποια προβλήματα επικαλείται ο κ. Μπέος, δεν αφορούν, σύμφωνα πάντοτε με την έκθεση της υπηρεσίας και τον επιβλέποντα του έργου, το αντικείμενο της συγκεκριμένης εργολαβίας, αλλά προβλήματα από τις υδρορροές  και τυχόν δολιοφθορές και καταστροφές που σημειώνονται σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου.
Ο Δήμαρχος, ως προϊστάμενος όλων των Υπηρεσιών του Δήμου – και των Τεχνικών Υπηρεσιών - αντί να συκοφαντεί για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο, οφείλει να στηρίξει το έργο τους. Και πρωτίστως, να δείξει ενδιαφέρον για τα καθημερινά, άμεσα και επείγοντα προβλήματα των σχολείων».


Δεν υπάρχουν σχόλια: