Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Αποχετευτικό δίκτυο αποκτά ο Συνοικισμός ΡΟΜΑ στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας

Τις επόμενες μέρες  ξεκινά πλέον η κατασκευή του δικτύου ακαθάρτων στον οικισμό ΡΟΜΑ στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας, έργο ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας, με συνολική δαπάνη 249.296,56 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Σύμφωνα με τη σύμβαση, η οποία υπογράφηκε την περασμένη βδομάδα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου και Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας «Χρηστ. Δ. Χρηστομάνος-Ευστάθιος Γαλανός», το έργο προβλέπεται να παραδοθεί εντός προθεσμίας 6 μηνών.
 Σε δήλωσή του ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που στοχεύει στη βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων του Αλιβερίου και την προστασία της δημόσιας υγείας. «Ως Δημοτική Αρχή επιδιώξαμε, από την πρώτη μέρα της θητείας της, να γίνει καταγραφή των προβλημάτων στις περιοχές που κατοικούνται από ΡΟΜΑ, ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και σταδιακή προώθηση λύσεων που βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης. Στο πλαίσιο αυτό καταθέσαμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας μεταξύ άλλων πρόταση χρηματοδότησης του έργου κατασκευής δικτύου ακαθάρτων στο Αλιβέρι, το οποίο θεωρούμε έργο μείζονος σημασίας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος. Η κατασκευή του έργου θα δημιουργήσει σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες για την διαβίωση των οικιστών, καθώς τα λύματα θα συλλέγονται με ασφαλή τρόπο και θα οδηγούνται για επεξεργασία στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ, μέσω του ήδη υφισταμένου δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων που σήμερα μεταφέρει στις ΕΕΛ τα λύματα των Μελισσατίκων». 
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή Δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων για την συλλογή των λυμάτων από τους υπάρχοντες βόθρους, η συγκέντρωσή τους στο χώρο του Αντλιοστασίου  (Α/Σ-1) και η κατάθλιψή τους προς το υφιστάμενο δίκτυο ακαθάρτων της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. 
Σημειώνεται ότι η υπογραφή της σύμβασης καθυστέρησε, χωρίς ευθύνη της ΔΕΥΑΜΒ, για ένα περίπου χρόνο, λόγω προσφυγών στην επιτροπή του Άρθρου 152.

Δεν υπάρχουν σχόλια: