Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Στην ενιαία δημοτική μας παράταξη έχουν θέση όλες οι δημιουργικές και αναγεννητικές δυνάμεις της πόλης

«Πολιτική πρωτοβουλία με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον» χαρακτήρισε την ενιαία παράταξη για το Δήμο Βόλο, που συγκροτείται από τη συνένωση της “Δημοκρατικής Συμπολιτείας” και της “Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Πολιτών”, o Δήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος κ.Πάνος Σκοτινιώτης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή της TRT «Κεντρική Ελλάδα καλησπέρα» με τον Σωτήρη Πολύζο.  Ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε συγκεκριμένα ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία η οποία αλλάζει τα τοπικά δεδομένα, όχι μόνο ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών αλλά και ενόψει της επόμενης κρίσιμης πενταετίας, αφού η παράταξη που δημιουργείται θα παραμείνει ζωντανή και μετά τις εκλογές και θα αποτελέσει συνεχή δεξαμενή σκέψης και παρέμβασης, προκειμένου ο Βόλος να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής.  

Επανέλαβε ότι στόχος είναι η συγκρότηση μιας ευρύτατης δημοτικής συμμαχίας, στην οποία έχουν θέση όλες οι δημιουργικές και αναγεννητικές δυνάμεις της μείζονος πόλης και ότι θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο διεύρυνσης, με σκοπό τη συσπείρωση δυνάμεων από διαφορετικούς χώρους και κατευθύνσεις. «Όλα δείχνουν ότι το βήμα που κάναμε συγκινεί τους συμπολίτες μας και ενεργοποιεί αυτοδιοικητικά στελέχη και στελέχη της κοινωνίας πολιτών από ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων», υπογράμμισε ο κ.Σκοτινιώτης και προανήγγειλε ότι στο ψηφοδέλτιο θα υπάρξει πάντρεμα της εμπειρίας με την φρεσκάδα. 

Απαντώντας σε ερώτηση για τα περί δήθεν μυστικής συμφωνίας με τον Απ.Παπατόλια, τόνισε ότι πρόκειται για κακοήθη και χυδαία τακτική από κάποιους που επιμένουν να καλλιεργούν αυτούς τους ανυπόστατους ισχυρισμούς, παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον κ.Παπατόλια. «Καταλαβαίνω την πίκρα και την απελπισία ορισμένων αντιπάλων μας, οι οποίοι προφανώς ποντάριζαν στη διαίρεση μεταξύ δυο παρατάξεων που είχαν πολλές κοινές αναφορές. Είναι κάτι που πονάει», σημείωσε  χαρακτηριστικά. Κληθείς δε να σχολιάσει σχετικά δημοσιεύματα απάντησε με τη φράση «η προβοκάτσια είναι στο DNA της ακροδεξιάς». 

Σε ερώτηση για την κριτική που άσκησαν οι παρατάξεις της Αριστεράς και ιδιαίτερα ο κ.Πατσιαντάς στο θέμα της συνεργασίας με τον Απ.Παπατόλια, ο κ.Σκοτινιώτης σημείωσε ότι «καθ’ όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο η Αριστερά στο Βόλο συμμετείχε σε σχήματα ευρύτατης δημοκρατικής συνεργασίας. Λυπάμαι ειλικρινά γι’ αυτή τη συντηρητική αναδίπλωση. Παρακολουθώντας κανείς τα λεγόμενα του κ.Πατσιαντά, διαπιστώνει ότι ετεροπροσδιορίζεται απολύτως από την κυβερνητική πολιτική. Υποστηρίζει πως τα πάντα θα λυθούν ως δια μαγείας από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα δώσει αρμοδιότητες και πόρους στην Αυτοδιοίκηση. Αν όντως είναι έτσι, τότε και στο ενδεχόμενο αυτό εμείς είμαστε εκείνοι που θα τα καταφέρουμε καλύτερα. Αν τα καταφέραμε στα δύσκολα, αν μπορέσαμε να κρατήσουμε όρθιο το Δήμο σε μια τόσο ζοφερή περίοδο, πόσω μάλλον θα τα καταφέρουμε με μια κυβέρνηση που θα ανοίξει διάπλατες λεωφόρους για την Αυτοδιοίκηση», τόνισε χαρακτηριστικά. 
  
Για τον κ.Μπέο, τέλος, επισήμανε ότι, μη έχοντας να πει τίποτα και εξαντλούμενος σε άναρθρες κραυγές και σε μηδενιστική κριτική, το μόνο που επιδιώκει είναι η τεχνητή  πόλωση και η αδίστακτη εκμετάλλευση του πόνου και της δυστυχίας μιας μεγάλης μερίδας συμπολιτών. «Η τεχνητή πόλωση είναι το πολιτικό καταφύγιο των απελπισμένων. Δεν πρόκειται να τον παρακολουθήσουμε. Η δική μας ευθύνη είναι να ενώσουμε την τοπική κοινωνία μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις για την πόλη μας», υπογράμμισε ο κ.Σκοτινιώτης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: