Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Την Τρίτη το ξεκίνημα της ενιαίας δημοτικής παράταξης για το Βόλο και την προοπτική του

«Τέρμα τα ψέματα. Την Τρίτη 1η Απριλίου, στις 8.00 μ.μ., στο «Αχίλλειον», ξεκινάμε τη νέα πορεία, με την εκδήλωση για τη συγκρότηση μιας μεγάλης, ενιαίας δημοτικής  παράταξης που θα είναι ανοιχτή σε όλες τις υγιείς, δημιουργικές και αναγεννητικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας. Πάμε μαζί, για να πάμε το Βόλο μπροστά, με μια επιλογή ευθύνης», τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Δημοκρατική  Συμπολιτεία και η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πολιτών. Υπενθυμίζεται ότι οι επικεφαλής των δυο παρατάξεων, Π.Σκοτινιώτης και Απ.Παπατόλιας αντίστοιχα, ανακοίνωσαν πριν από λίγες μέρες την κοινή τους απόφαση να συγκροτήσουν ευρεία δημοτική συμμαχία για το Βόλο και την προοπτική του, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσία του πρώην Δημάρχου Βόλου κ.Δημήτρη Πιτσιώρη και άλλων αυτοδιοικητικών στελεχών από ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων. Όπως μάλιστα είχαν εξηγήσει, η απόφασή τους αυτή υπαγορεύθηκε από τα μηνύματα μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας, που αξιώνει να διασφαλιστεί η σταθερή πορεία και η αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Βόλου.
Σύμφωνα με τον κ.Σκοτινιώτη, ο οποίος θα είναι και ο υποψήφιος Δήμαρχος της ενιαίας δημοτικής παράταξης, η νέα παράταξη δεν θα αποτελέσει απλώς το άθροισμα των δύο παρατάξεων, αλλά θα την υπερβαίνει, αφού έχουν θέση σε αυτή όλοι συμπολίτες που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες, χωρίς ηγεμονισμούς, με σεβασμό στη διαφορετικότητα, με ένα κοινό προγραμματικό και αξιακό πλαίσιο.  Η δημοτική παράταξη θα συνεχίσει την αυτόνομη λειτουργία της και μετά τις δημοτικές εκλογές.
Ο κ.Παπατόλιας υπογραμμίζει από την πλευρά του ότι η παράταξη αυτή θα υιοθετήσει ένα νέο συλλογικό μοντέλο διοίκησης που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών. Που θα βάζει την κοινωνία μπροστά και θα επενδύει σε νέες συλλογικότερες μορφές σχεδιασμού της τοπικής ανάπτυξης. Που θα διευρύνει την εσωτερική δημοκρατία στο Δήμο και θα αποκεντρώνει εξουσίες με συμμετοχικές διαδικασίες και εμπλοκή των ενεργών πολιτών, δημιουργώντας μια στέρεα «συμμαχία ευθύνης» των πολιτών, με διάρκεια και προοπτική.
Οι κ.κ.Σκοτινιώτης και Παπατόλιας καλούν όλους τους συμπολίτες στην εκδήλωση της 1ης Απριλίου στο «Αχίλλειο», κατά την οποία θα παρουσιαστεί η διακήρυξη της ενιαίας παράταξης για το Βόλο και την προοπτική του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: