Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Αντιπροσωπεία σχολείου της Ιταλίας στον Δήμαρχο Βόλου

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη πραγματοποίησαν σήμερα Ιταλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί σχολείου του Τορίνο, οι οποίοι φιλοξενούνται στο Βόλο από το 1ο Γενικό Λύκειο, στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος εκπαιδευτικών ανταλλαγών. Η αντιπροσωπεία του σχολείου Istituto d’ Istruzi Superiore “Albert Einstein”, αποτελούμενη από 20 Ιταλούς μαθητές και 3 συνοδούς εκπαιδευτικούς, επισκέφθηκε το Δημαρχείο του Βόλου σήμερα το πρωί και συναντήθηκε με τον κ.Σκοτινιώτη. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Βόλου κ.Κερασία Μπαρτζιώκα και η Διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου κ.Παρασκευή Λοντρίδου.

Ο Δήμαρχος, αφού έκανε σύντομη αναφορά στην ιστορική διαδρομή αλλά και στη σύγχρονη ταυτότητα της πόλης, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων εκπαιδευτικών ανταλλαγών, τονίζοντας ότι ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων για την ανταλλαγή επιτυχημένων πρακτικών και προάγουν την ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση. Επίσης, μέσα από τις επισκέψεις αυτές, όπως είπε, δίνεται στους μαθητές η δυνατότητα να ανταλλάξουν μεταξύ τους απόψεις και να γνωρίσουν άλλες ευρωπαϊκές πόλεις βιώνοντας μοναδικές εμπειρίες. 

Ο κ.Σκοτινιώτης ενημέρωσε μεταξύ άλλων τους Ιταλούς μαθητές για τη διεκδίκηση εκ μέρους του Βόλου του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, κάνοντας αναφορά στα συγκριτικά και ανταγωνιστικά  πλεονεκτήματα της πόλης που της επιτρέπουν να διεκδικήσει με αξιώσεις τη φιλοξενία του σημαντικού αυτού θεσμού. 

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ.Σκοτινιώτη, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από το Τορίνο είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε χώρους του Δημαρχείου και να παρακολουθήσουν προβολή της ταινίας του Franco Simonini «Το μυστήριο του απέραντου» που αναφέρεται στο Τζόρτζιο ντε Κίρικο. 

Τέλος, στην αντιπροσωπεία μοιράστηκε έντυπο τουριστικό υλικό της πόλης και έγινε ενημέρωση για την αεροπορική σύνδεση του Βόλου με το Μπέργκαμο (κοντά στο Μιλάνο), που δίνει τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης των κατοίκων της Βόρειας Ιταλίας στην περιοχή της Μαγνησίας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: