Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΔΕΥΑΜΒ: Νέα έκκληση στους καταναλωτές να αποφεύγουν την αλόγιστη χρήση νερού

Από  την  Γενική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Όπως ήδη έχει ενημερώσει η ΔΕΥΑΜΒ τους καταναλωτές με ανακοινώσεις της από τον περασμένο Μάιο, παραθέτοντας μάλιστα συγκεκριμένα και αναλυτικά στοιχεία, κατά τη φετινή θερινή περίοδο υπάρχει πρόβλημα επάρκειας νερού, λόγω της ραγδαίας μείωσης της παροχής των πηγαίων νερών, καθώς και μείωσης της παροχής των γεωτρήσεων. Τα μέτρα που πήρε η ΔΕΥΑΜΒ, η συμπεριφορά της πλειονότητας των καταναλωτών και η έξοδος των κατοίκων από το πολεοδομικό συγκρότημα λόγω αδειών που δεν αντισταθμίστηκε από την έλευση επισκεπτών στην πόλη μας, βοήθησαν στο να διατηρηθεί ικανοποιητική επάρκεια νερού μέχρι σήμερα. Με την επιστροφή όμως των κατοίκων στην πόλη και εξαιτίας του καύσωνα των τελευταίων ημερών, τα οξυμένα προβλήματα υδροδότησης έγιναν και πάλι αισθητά στο Πολεοδομικό Συγκρότημα.
Για το λόγο αυτό η ΔΕΥΑΜΒ είναι, δυστυχώς, υποχρεωμένη, προκειμένου να διαφυλάξει τις δεξαμενές από το άδειασμα, ώστε να εξασφαλίσει τη συνεχή λειτουργία του δικτύου, να προβαίνει τις επόμενες μέρες και μέχρι να ισορροπήσει και πάλι το σύστημα, σε μειώσεις της πίεσης νερού. Οι ώρες των μειώσεων πίεσης θα είναι από 00:00 έως 6:00 και από 15:30 έως 19:00.   
Είναι ανάγκη οι καταναλωτές, ιδιαίτερα τις μέρες που παρατηρείται καύσωνας, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, να συμβάλλουν ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια νερού και οι μειώσεις πίεσης να είναι όσον το δυνατόν μικρότερες. Ειδικότερα:
- Να αποφεύγουν την αλόγιστη χρήση του.
- Να μην χρησιμοποιούν λάστιχο για πλύσιμο πεζοδρομίου ή αυτοκινήτου ή για πότισμα κήπων. 
- Να ενημερώνουν άμεσα την ΔΕΥΑΜΒ σε περιπτώσεις που διαπιστώνουν διαρροές νερού  στην πόλη.
Επισημαίνεται ότι οι επόμενες μέρες μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου και εφ’ όσον διαρκεί η ανομβρία θα είναι οι πλέον δύσκολες για την υδροδότηση της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: