Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Επίσκεψη Π.Σκοτινιώτη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου

Για τα προβλήματα του προσωπικού και των κρατουμένων στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, ενημερώθηκε σήμερα ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος κ.Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». Όπως ενημέρωσαν τον κ.Σκοτινιώτη ο διευθυντής του Καταστήματος Β.Αποστολάκης, ο αρχιφύλακας Π.Ζορδομπάς και ο πρόεδρος των εργαζομένων Δ.Ασπρόπουλος, στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου φιλοξενούνται σήμερα 110 άτομα, ηλικίας 16-22 ετών, από χώρες της Ασίας, της Αφρικής και των Βαλκανίων, που εκτίουν ποινές για διάφορα αδικήματα.
Το προσωπικό ανέρχεται σε 97 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και πρώην υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, για τους οποίους τονίστηκε ότι συνέβαλαν ουσιαστικά στην καλύτερη λειτουργία της φυλακής.

Ο κ.Σκοτινιώτης ενημερώθηκε μεταξύ άλλων για τη δομή εκπαίδευσης που λειτουργεί εντός του Καταστήματος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με σκοπό την κοινωνική επανένταξη των ανηλίκων κρατουμένων, ενώ συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τη συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για την παροχή βοήθειας στους κρατουμένους. 

Μιλώντας στο προσωπικό του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων, αφού προηγουμένως είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κρατούμενους, ο κ.Σκοτινιώτης διαβεβαίωσε ότι η γόνιμη συνεργασία που υπήρξε την προηγούμενη τριετία, θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου ο Δήμος Βόλου να στηρίξει με κάθε τρόπο την πολλή σοβαρή δουλειά που γίνεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους. «Διαπιστώσαμε ότι διατηρείτε ανθρώπινη σχέση με τους κρατουμένους και αυτό έχει μεγάλη σημασία, γιατί πρόκειται για νέα παιδιά, τα οποία δεν βαρύνονται με σοβαρά εγκλήματα, και επομένως με λίγη βοήθεια μπορούν να επανενταχθούν στην κοινωνία», σημείωσε ο κ.Σκοτινιώτης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της λειτουργίας σχολείου μέσα στη φυλακή. 

Αναφερόμενος στο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας επανέλαβε ότι η κατάργηση της υπηρεσίας αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για το Δήμο Βόλου, αφού και η πόλη επιβαρύνθηκε και ο Δήμος στερήθηκε πόρους, αλλά «εσείς – όπως είπε - κερδίσατε άξιους εργαζόμενους που θα βοηθήσουν σημαντικά το έργο σας». Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βόλου θα συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια με ρούχα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που έχουν ανάγκη οι ανήλικοι κρατούμενοι. 

Τον κ.Σκοτινιώτη συνόδευαν οι Β.Καπούλας, Α.Φοινικόπουλος, Ν.Μόσχος, Κ.Μπαρμπουδάκη, Δ.Κουτσός, Ε.Τζαλαβρέτα, Κ.Βιδανόπουλος και Ε.Γιαλίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: