Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Να βρεθεί λύση για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης και κοινά αποδεκτής πρότασης

Το θέμα χωροθέτησης του Δικαστικού Μεγάρου κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης με το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, συνοδευόμενος από υποψηφίους συμβούλους και στελέχη της δημοτικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». Υποδεχόμενος το κλιμάκιο του συνδυασμού στην έδρα του Δικηγορικού Συλλόγου, ο Πρόεδρος κ.Λάζαρος Γαϊτάνης εξέφρασε καταρχάς την ικανοποίηση των μελών της διοίκησης για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την παρούσα Δημοτική Αρχή σχετικά με την επίλυση του προβλήματος, μέσα από τη σύσταση και λειτουργία Επιτροπής που ασχολήθηκε ειδικά με το θέμα αυτό και διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις.
«Το γεγονός αυτό αποδεικνύει το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την εξεύρεση λύσης σ’ ένα ζήτημα που απασχολεί επί σειρά ετών την πόλη και τον κλάδο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Γαϊτάνης και ξεκαθάρισε ότι ο Σύλλογος αξιώνει να υπάρξει άμεσα επίλυση του προβλήματος, ανεξάρτητα από τη θέση που θα επιλεγεί για τη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου. Πρότεινε μάλιστα να προγραμματιστεί, αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές, συνάντηση των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να τεθεί με έμφαση πλέον η ανάγκη εξεύρεσης λύσης χωρίς άλλη καθυστέρηση. 

Ο κ.Σκοτινιώτης ενημέρωσε αναλυτικά τη νέα διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου για τις συστηματικές προσπάθειες που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή Βόλου, ιδιαίτερα επί θητείας Αντ.Ρουπακιώτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, εξαντλώντας κάθε περιθώριο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε τις επανειλημμένες συναντήσεις με αρμόδια στελέχη της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική», κατά τις οποίες αποκλείστηκε το ενδεχόμενο αξιοποίησης του υπάρχοντος κτιρίου, ενώ αναφέρθηκε επίσης στους λόγους για τους οποίους εγκαταλείφθηκε η πρόταση της «διπλής ανάπλασης» (σε συνδυασμό, δηλαδή, με τη μεταφορά των φυλακών). Έπειτα από τις εξελίξεις αυτές, όπως είπε, ο Δήμος Βόλου έλαβε την πρωτοβουλία για αναζήτηση εναλλακτικών προτάσεων χωροθέτησης του Δικαστικού Μεγάρου και προχώρησε για το σκοπό αυτό στη συγκρότηση ειδικής Επιτροπής, σε συνεργασία με το ΤΕΕ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η Επιτροπή κατέληξε, ως γνωστόν, σε τρεις προτάσεις, χωρίς όμως να υπάρξει η παραμικρή εξέλιξη από πλευράς Υπουργείου Δικαιοσύνης.  

Ο κ.Σκοτινιώτης συμφώνησε με την πρόταση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου για την ανάγκη να οριστεί συνάντηση, αμέσως μετά τις εκλογές, με τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης και κοινά αποδεκτής πρότασης, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διεκδίκησης χρηματοδότησης. Στη συνάντηση αυτή  θα κληθεί να συμμετάσχει και ο Σύλλογος των Δικαστικών Υπαλλήλων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης γενικότερα θέματα που απασχολούν το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, ενώ ακολούθησε αντίστοιχη συνάντηση με την πρόεδρο του Συλλόγου  Δικαστικών Υπαλλήλων Ιωάννα Παπαδημητρίου, η οποία συμφώνησε με το κοινό διάβημα. Επισκέφθηκε επίσης όλα τα γραφεία και συνομίλησε με τους υπαλλήλους.

Τον κ.Σκοτινιώτη συνόδευαν οι: Α.Παπατόλιας, Ν.Χατζησταματίου, Β.Καπούλας, Α.Φοινικόπουλος, Ν.Μόσχος, Ε.Τζαλαβρέτα, Κ.Δερβένη, Δ.Κουτσός, Ε.Γιαλίδη, Δ.Νάνος και Γ.Παπαποστόλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: