Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Στην Αγριά υλοποιούμε έργα υποδομής ιστορικής κλίμακας

Στην ιδιαίτερη θέση που κατέχουν οι δημοτικές ενότητες Αγριάς και Αρτέμιδας στο πλαίσιο του ενιαίου Δήμου Βόλου και στις προοπτικές που διανοίγονται για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, μέσα από το σχεδιασμό της ΔΕΥΑΜΒ για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης μιλώντας σε συγκέντρωση κατοίκων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα. Ξεκινώντας από ένα γενικότερο απολογισμό της πρώτης τριετίας του νέου Δήμου Βόλου, ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε καταρχάς ότι κεντρικό στόχο της Δημοτικής Αρχής, ο οποίος και επιτεύχθηκε, ήταν να συνενωθούν ομαλά οι δημοτικές ενότητες και να εμπεδωθεί από τους δημότες το ταχύτερο δυνατό ότι ο νέος Δήμος είναι ένας και ενιαίος.
Στο πλαίσιο αυτό, έγινε ιεράρχηση των προβλημάτων και των λύσεων που έπρεπε να δοθούν σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής. «Εξετάσαμε τα μεγάλα ζητήματα στο σύνολό τους και επιδιώξαμε λύσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε δημοτικής μας ενότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Σκοτινιώτης και πρόσθεσε ότι, «πέρα από την όποια άποψη μπορεί ο καθένας να έχει για τον Καλλικράτη, ειδικά στην περίπτωση της Αγριάς, αν δεν υπήρχε ο Καλλικράτης και η ΔΕΥΑΜΒ, θα έπρεπε να τους εφεύρουμε. Ήταν ο μόνος τρόπος για να κλείσουν οι βαθιές πληγές και να υλοποιηθούν έργα υποδομής ιστορικής κλίμακας και τεράστιας περιβαλλοντικής σημασίας».

Αναφερόμενος στο μεγάλο έργο της αποχέτευσης ύψους 12.097.004 ευρώ, το οποίο έχει αρχίσει ήδη να κατασκευάζεται, ο Δήμαρχος εξήγησε ότι εντάσσεται στο ολοκληρωμένο πακέτο έργων αποχέτευσης και αναβάθμισης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων που υλοποιεί η ΔΕΥΑΜΒ, συνολικής δαπάνης 53 εκ. ευρώ. Τα έργα αυτά, όπως είπε, καλύπτουν με δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων το σύνολο της ακτογραμμής από το Μαλάκι μέχρι τη Νέα Αγχίαλο, θωρακίζοντας τον ευαίσθητο Παγασητικό κόλπο από κάθε είδους ρύπανση και συμβάλλοντας στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής. Επίσης, αναφέρθηκε στις ενέργειες της ΔΕΥΑΜΒ για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων στο δίκτυο ύδρευσης, επισημαίνοντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει η οριστική επίλυση με την αντικατάσταση 7.000 μέτρων δικτύου ύδρευσης, δαπάνης 280.000 €., ενώ ήδη εκτελείται και το έργο ενοποίησης των δεξαμενών του υδραγωγείου Αγριάς, δαπάνης 150.000 €. Επιπλέον, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο έργο αυτοματοποίησης της ύδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ, που έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αυτόματη λειτουργία και τον έλεγχο του δικτύου διανομής της Αγριάς με τρεις σταθμούς ελέγχου, οι οποίοι εξασφαλίζουν τον έλεγχο της πίεσης και της παροχής σε όλο το δίκτυο και έτσι θα εξαφανιστούν τα προβλήματα ελλειμματικής υδροδότησης ορισμένων περιοχών της Αγριάς. 
Από την πλευρά τους, τόσο ο τοπικός Αντιδήμαρχος Ζ.Χαλκιάς και ο δημοτικός σύμβουλος Ν.Στόϊκος, όσο και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Αγριάς Γ.Καλότυχος, αναφέρθηκαν στις υπόλοιπες παρεμβάσεις, όπως στην πιλοτική εφαρμογή εξειδικευμένης τεχνολογίας συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων στον Άγιο Λαυρέντιο, στην επέκταση της ανακύκλωσης σε κάθε περιοχή των πρώην Δήμων Αγριάς και Αρτέμιδας και στην επικείμενη τοποθέτηση στην Αγριά, δύο από τους 11 νέους υπόγειους κάδους που παραλαμβάνει ο Δήμος Βόλου από το Πράσινο Ταμείο, στην παράδοση προς χρήση στους κατοίκους του Αγίου Λαυρεντίου του «Στρατώνα», στην αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγριάς κ.α. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: