Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Δίκτυο Υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Π.Σκοτινιώτη

Την πρωτοβουλία για συγκρότηση Δικτύου υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών, ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, με σκοπό, όπως είπε, τη δημιουργία ενός δικτύου ενεργών πολιτών που πιστεύουν και στηρίζουν την εκλογή μιας ανεξάρτητης υποψηφιότητας και ενός συνδυασμού που θα αποτελεί συνάντηση των δημιουργικών και αναγεννητικών δυνάμεων τόπου, πέρα από στείρες πολιτικές και κομματικές προκαταλήψεις. Για τη δημιουργία του Δικτύου Υποστηρικτών λειτουργεί ειδικός κόμβος στο διαδίκτυο, στον ιστότοπο p.skotiniotis.blogspot.com, αλλά και στα αντίστοιχα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η παρουσίαση του τρόπου πρόσβασης και λειτουργίας του κόμβου έγινε από τον κ.Π.Σκοτινιώτη και τον Αντιδήμαρχο Ν.Μόσχο, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου. 

«Φιλοδοξία του Δικτύου είναι, με αφορμή την εκλογική διαδικασία, πολίτες στις γειτονιές της πόλης και σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες να ξαναβρεθούν και να συνδράμουν ενεργά στο έργο της Δημοτικής Αρχής και στη λύση των προβλημάτων της περιοχής τους. Θα είναι μια αμφίδρομη σχέση την οποία χρειαζόμαστε και πιστεύουμε ότι θα αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία», τόνισε ο Δήμαρχος και συνέχισε: «Απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας που πιστεύουν ότι η διαφάνεια, η χρηστή διοίκηση, η αξιοκρατία,  η εξυγίανση των οικονομικών, η υπεράσπιση του κοινωνικού και συλλογικού συμφέροντος, η έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη, η βιώσιμη και δημιουργική πόλη, η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα, η αποτελεσματική αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, αποτελούν βασικές αρχές και προτεραιότητες για το Δήμο μας, που θα πρέπει να διασφαλιστούν και την επόμενη κρίσιμη πενταετία». 

Ο κ.Σκοτινιώτης εκτίμησε ότι, ανεξάρτητα από τις μορφές που χρησιμοποιήθηκαν για τη διαμόρφωση του προεκλογικού σκηνικού έως τώρα, ένα έγινε φανερό: η εποχή του στείρου κομματισμού στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει φτάσει στο τέλος της. Οι πολίτες ολοένα και περισσότερο αξιώνουν οι δημοτικές εκλογές να αποκτήσουν έντονα αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, με γόνιμη αντιπαράθεση προγραμμάτων, ιδεών και σχεδίων, μακριά από στοχεύσεις κομματικής επικράτησης. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «με βάση και τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, απευθύνουμε ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για μια ευρύτατη αυτοδιοικητική συμμαχία όλων των δημιουργικών και αναγεννητικών δυνάμεων της τοπικής μας κοινωνίας. Για μια μεγάλη, ισότιμη συνάντηση πολιτών και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, όπως και συλλογικοτήτων, σε ένα κοινό προγραμματικό και αξιακό πλαίσιο, πέρα από άγονες πολιτικές και κομματικές προκαταλήψεις και περιχαρακώσεις. Για μια μεγάλη, ανανεωμένη, πλειοψηφική δημοτική παράταξη, που θα πρεσβεύει μια Τοπική Αυτοδιοίκηση χειραφετημένη από το κράτος, τα κόμματα και τα άδηλα συμφέροντα, με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, αιχμή της εθνικής ανασυγκρότησης στη μεταμνημονιακή εποχή και ικανή να συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του «νέου κοινωνικού ζητήματος», της ανεργίας και της νέας φτώχειας. Για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα βρίσκεται κοντά στις ανησυχίες, τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τις κριτικές προσεγγίσεις της νέας γενιάς. Για ένα νέο κύκλο  δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, ώστε  ο Δήμος να έρθει πιο κοντά στον πολίτη και τις καθημερινές ανάγκες του και να γίνει πιο φιλικός και πιο αποτελεσματικός στην άσκηση του αναπτυξιακού και κοινωνικού ρόλου του. Με  σύγχρονες, αντιγραφειοκρατικές μορφές διοίκησης, νέα εργαλεία ανάπτυξης, νέες μορφές συλλογικότητας, νέες αρχές κοινωνικής αλληλεγγύης, νέες μορφές συμμετοχής.
Παρουσιάζοντας τον τρόπο λειτουργίας του Δικτύου ο κ.Μόσχος εξήγησε ότι, με την εγγραφή του στο Δίκτυο ο κάθε πολίτης δηλώνει τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση, e-mail, ή όσα από αυτά επιθυμεί) και αποφασίζει με ποιον τρόπο θέλει να βοηθήσει τον εκλογικό αγώνα του Πάνου Σκοτινιώτη. 
Η  συμμετοχή των πολιτών στο Δίκτυο μπορεί να γίνει : 
είτε υποβάλλοντας συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες για το υπό διαμόρφωση πρόγραμμα του συνδυασμού
είτε διατυπώνοντας κριτικές παρατηρήσεις για το έργο του δημάρχου και της δημοτικής αρχής 
είτε δηλώνοντας τη διάθεσή τους να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ή υποψήφιοι για το συμβούλιο της δημοτικής ή τοπικής τους κοινότητας (με βασικά βιογραφικά στοιχεία)
είτε προτείνοντας άλλους φίλους ή γνωστούς ως υποψηφίους (με βασικά βιογραφικά στοιχεία)
είτε οργανώνοντας  συνάντηση στη γειτονιά τους ή στην τοπική τους κοινότητα, με τη συμμετοχή του δημάρχου ή εκπροσώπων του, για να συζητήσουν επί τόπου τα προβλήματα της περιοχής και τις λύσεις που πρέπει να δοθούν.
Φιλοδοξία του δικτύου είναι, με αφορμή την εκλογική διαδικασία, πολίτες στις γειτονιές της πόλης και σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες να ξαναβρεθούν και να συνδράμουν σε λύσεις προβλημάτων της περιοχής τους. 
Οι φόρμες επικοινωνίας που έχουν δημιουργηθεί είναι: 
Επιθυμώ να είμαι Υποψήφιος
Προτείνω Υποψηφίους
Συμμετέχω στο Πρόγραμμα με Ιδέες – Ασκώ Κριτική – Κανονίζω Συνάντηση
Η συλλογή των στοιχείων αυτών είναι απολύτως εμπιστευτική και δεν πρόκειται να διαβιβαστούν ή να κοινοποιηθούν σε τρίτους, ούτε πρόκειται να γίνει άλλη χρήση από αυτή για την οποία δηλώνεται ως άνω.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: