Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση πολιτών, με βάση ένα κοινό προγραμματικό και αξιακό πλαίσιο

Την απόφασή του να διεκδικήσει εκ νέου το Δήμο Βόλου στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το γενικό πλαίσιο των αρχών και θέσεών του ενόψει των εκλογών. Ο κ.Σκοτινιώτης ζήτησε από τους συμπολίτες να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του και στη δημοτική παράταξη της οποίας ηγείται, τονίζοντας ότι θα επιδιώξει να αποτελέσει την ευρύτερη δυνατή συνάντηση πολιτών, σε έναν κοινό προγραμματικό και αξιακό τόπο.
 «Η παράταξη της ευθύνης, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης είναι παρούσα στην τοπική κοινωνία, σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Είναι όσοι θεωρούν ότι ο δικαιολογημένος θυμός της κοινωνίας πρέπει να μετατραπεί σε δύναμη δημιουργίας, ανανέωσης και προοπτικής. Όσοι απορρίπτουν τον άκρατο λαϊκισμό, τη δημαγωγία, την πόλωση και τη μισαλλοδοξία. Όσοι δεν συμφιλιώνονται με την ακινησία και τη στασιμότητα. Όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να περιφρουρηθεί  η ενότητα και η συνοχή της τοπικής κοινωνίας και να διασφαλιστεί η συνέχεια και η σταθερότητα στο Δήμο, ώστε η τριετία που πέρασε να αποτελέσει τη «γέφυρα» για την επόμενη κρίσιμη πενταετία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Σκοτινιώτης και πρόσθεσε: «Η παράταξη αυτή αφήνει στην άκρη τις αντιπαραθέσεις του παρελθόντος και τις αγκυλώσεις των κομματικών χώρων. Η παράταξη αυτή αποτελεί πλειοψηφικό ρεύμα. Και θα εκφραστεί στις εκλογές».

Ο Δήμαρχος Βόλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι, ο συνδυασμός με τον οποίο θα κατέλθει στις εκλογές, θα αποτελέσει ένα αυθεντικό κίνημα, που θα βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών, χωρίς να εγκλωβίζεται σε οποιεσδήποτε δεσμεύσεις, εξαρτήσεις και άδηλα συμφέροντα. Που θα συνδέει την εμπειρία με τη φρεσκάδα. Που θα αναδείξει μια νέα γενιά άξιων αυτοδιοικητικών στελεχών. Η πρόσκληση προς τους πολίτες για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου είναι ανοιχτή και θα γίνει με ανοιχτές διαδικασίες, επεσήμανε ο Π.Σκοτινιώτης

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα αντιμετωπίσει του συνυποψηφίους του με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα, ήθος και πολιτισμό, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα γίνει δημοκρατικός διάλογος με πολιτισμένη αντιπαράθεση προτάσεων, προγραμμάτων και ιδεών, που χρειάζεται η πόλη και η κοινωνία του Βόλου. 
Επίσης, τόνισε ότι η υποψηφιότητα του είναι ανεξάρτητη και δεν επηρεάζεται  ούτε από κομματικές επιλογές ούτε από προσωπικές στρατηγικές. Απευθύνεται στην κοινωνία και επιδιώκει τη στήριξη πρωτίστως της κοινωνίας, από κει και πέρα κάθε στήριξη από τα κόμματα του δημοκρατικού συνταγματικού τόξου, είναι πάντοτε αποδεκτή. 
«Με μια έννοια, η πιο αντισυστημική ψήφος θα είναι η ψήφος στο συνδυασμό μας. Γιατί εμείς τολμήσαμε στην πράξη και όχι στα λόγια, να συγκρουστούμε με όλα όσα είχαν οδηγήσει την τοπική αυτοδιοίκηση σε πολιτική απαξίωση. Και είχαμε το ηθικό και πολιτικό ανάστημα να το κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτηση για το αν φοβάται τυχόν αντισυστημική ψήφο των πολιτών.

Κατεβάστε τη διακήρυξη του Πάνου Σκοτινιώτη για τις Δημοτικές εκλογές εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: