Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Δυναμική προβολή του Βόλου και του Πηλίου στην τουριστική αγορά της Αυστρίας

Δυναμικό παρόν έδωσε ο Δήμος Βόλου στην τουριστική έκθεση της Βιέννης, που πραγματοποιήθηκε από 16 έως 19 Ιανουαρίου 2014. Το περίπτερο του Βόλου και του Πηλίου πλαισίωσαν με την παρουσία τους επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής στην τουριστική αγορά της Αυστρίας. 

Το Δήμο Βόλου εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ.Κερασία Μπαρτζιώκα η οποία τόνισε ότι στόχος της παρουσίας του Δήμου στην Έκθεση της Βιέννης ήταν η ανάδειξη της περιοχής μας ως all year round προορισμού, κάτι που  συμπίπτει εξάλλου με τη στρατηγική της Δημοτικής Αρχής στον τομέα του τουρισμού για σταδιακή επιμήκυνση της τουριστικής σαιζόν υπό το σύνθημα «Βόλος – Πήλιο 4 εποχές, Τουρισμός όλο το χρόνο». 
Κατά κοινή ομολογία, το 2013 αποτέλεσε αφετηρία της ανοδικής τροχιάς της Ελλάδας, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος. Οι μεγαλύτεροι διοργανωτές ταξιδιών επισήμαναν σε συνεντεύξεις τους ότι στις κρατήσεις τους καταγράφηκαν διψήφια ποσοστά αυξήσεων. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η κίνηση επιβατών από το σύνολο των αυστριακών αεροδρομίων προς τη χώρα μας σημείωσε το 2013 αύξηση σε ποσοστό 26% (διάστημα Ιανουάριος – Ιούνιος) και, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις της αγοράς, η τάση αυτή συνεχίζεται δυναμικά και το 2014. 
Στη Βιέννη η κ.Μπαρτζιώκα είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με στελέχη των δυο αεροπορικών εταιρειών οι οποίες συνδέουν απευθείας τη Βιέννη με το Βόλο, με συνολικά 3 πτήσεις την εβδομάδα (Fly Niki και Austrian). Οι εκπρόσωποι της Fly Niki δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τις πληρότητες που καταγράφηκαν από και προς την περιοχή μας. Μάλιστα, εκπρόσωποι της εταιρείας και 10 δημοσιογράφοι, συνοδευόμενοι από τον Προϊστάμενο του ΕΟΤ Αυστρίας, κ. Γιάννη Ραφαλιά, πρόκειται να πραγματοποιήσουν fam trip (ταξίδι γνωριμίας) στο Βόλο και στη Σκιάθο, ενέργεια την οποία η κ.Μπαρτζιώκα εκτίμησε ως ιδιαιτέρως σημαντική για την τουριστική προβολή του Δήμου Βόλου και δεσμεύτηκε ότι θα παρέχει κάθε διευκόλυνση.
Σε θετικές διαπιστώσεις σχετικά με την πληρότητα προχώρησαν και οι εκπρόσωποι της Austrian. Ο Δήμος Βόλου θα στείλει μέσω του Τμήματος Τουρισμού φωτογραφικό υλικό της περιοχής, προκειμένου να εμπλουτίσει τη νέα αναδιοργανωμένη σελίδα της εταιρείας, στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται και ειδικό link με το τουριστικό site του Δήμου Βόλου.
Επιπλέον, σε μια προσπάθεια διαφημιστικής προώθησης της αεροπορικής σύνδεσης του Βόλου με την Αυστρία, κληρώθηκαν στο περίπτερο του Δήμου Βόλου δωρεάν διανυκτερεύσεις στην περιοχή μας – προσφορά των ξενοδόχων, συνοδευόμενες από δωρεάν εισιτήρια, προσφορά των εταιρειών Fly Niki και Austrian, δράση η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία και στην οποία συμμετείχαν οι επισκέπτες της έκθεσης με μεγάλο ενθουσιασμό.
Εκτός αυτού, ο Δήμος Βόλου πέτυχε μια εξαιρετική προωθητική ενέργεια για την περιοχή μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί μελλοντικά, σε συνεργασία με την εταιρεία Austrian. Συγκεκριμένα, η εν λόγω αεροπορική εταιρεία πρόκειται να πραγματοποιήσει σειρά εκπομπών στο Εθνικό Ραδιόφωνο της Αυστρίας, αποκλειστικά αφιερωμένες στο Βόλο και στο Πήλιο, που κατά κοινή ομολογία αποτελούν αγαπημένο προορισμό των Αυστριακών. Για την ενίσχυση της πρωτοβουλίας αυτής, η κ.Μπαρτζιώκα παρέδωσε στους υπευθύνους κουπόνια διαμονών για την περιοχή μας, τα οποία οι ακροατές του σταθμού θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν απαντώντας σωστά σε ερωτήσεις σχετικές με το Βόλο και το Πήλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: