Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας του δημοτικού Καταφυγίου αδέσποτων ζώων στις Γλαφυρές

Διευρύνεται, χάρις στη συνεργασία του Δήμου Βόλου με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που ανέλαβε τη λειτουργία του δημοτικού Καταφυγίου αδέσποτων ζώων στις Γλαφυρές, το ωράριο λειτουργίας της σημαντικής αυτής δομής, η οποία θα παραμένει πλέον ανοιχτή και τις 7 ημέρες της εβδομάδας  έως αργά το απόγευμα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νέο ωράριο, το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων θα λειτουργεί κατά τους χειμερινούς μήνες από τις 8:30 το πρωί έως τις 5:30 το απόγευμα και κατά τους θερινούς μήνες από τις 8:30 το πρωί έως 7:30 το απόγευμα, ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες θα λειτουργεί από τις 9:00 το πρωί έως τη 1:00 μετά το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας το Καταφύγιο θα είναι ανοιχτό για όσους  πολίτες ενδιαφέρονται να το επισκεφθούν για να ενημερωθούν από κοντά σχετικά με τη λειτουργία του ή, ακόμη, και να υιοθετήσουν ένα κουτάβι συμπληρώνοντας  μια απλή δήλωση, όπως προβλέπεται από το Νόμο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 24280 73111.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι δήμοι έχουν την υποχρέωση περισυλλογής όχι όλων των αδέσποτων (απαγορεύεται από το νόμο) αλλά μόνο των άρρωστων η επιθετικών σκύλων. Αυτό γίνεται μετά από γνωστοποίηση στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου (Γραφείο διαχείρισης αδέσποτων, τηλ.: 24213 53108 και 24213 53156), η οποία αναθέτει στην υπεύθυνη ομάδα να  φροντίζει για την περισυλλογή, τη διαπίστωση αν το ζώο είναι στειρωμένο, εμβολιασμένο και διαθέτει ή όχι το απαραίτητο τσιπ. Ακολουθεί καταχώρηση του περιστατικού στο αρχείο της υπηρεσίας, το ζώο φιλοξενείται για κάποιες ημέρες στο Καταφύγιο και τέλος αφήνεται και πάλι ελεύθερο στο ζωτικό του χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: