Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Την Τετάρτη ο απολογισμός της πρώτης τριετίας του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου Βόλου

Σε μια λιτή αλλά με ουσιαστικό περιεχόμενο εκδήλωση, την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014, στις 7 μ.μ., στο «ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ», θα γίνει η παρουσίαση της πρώτης τριετίας του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου Βόλου. Στην ομιλία του ο Δήμαρχος κ.Πάνος Σκοτινιώτης θα αναφερθεί στο πολύπλευρο έργο της Δημοτικής Αρχής και στην προσπάθεια που καταβλήθηκε τα προηγούμενα τρία χρόνια ώστε ο νέος Δήμος Βόλου να κερδίζει κάθε μέρα την εμπιστοσύνη του πολίτη, να στηρίζει έμπρακτα τους δημότες του, να επενδύει με επιμονή στην ποιότητα ζωής, να προωθεί με σχέδιο τη βιώσιμη ανάπτυξη και να θεμελιώνει στέρεα την προοπτική του.
Όπως ειδικότερα υποστηρίζουν συνεργάτες του Δημάρχου, στην εκδήλωση του απολογισμού θα δοθεί η δυνατότητα στη Δημοτική Αρχή να παρουσιάσει με συγκεκριμένα, αδιαμφισβήτητα στοιχεία το πολύπλευρο, συλλογικό έργο που επιτελέστηκε, παρά τη δραματική περικοπή των επιχορηγήσεων, τους διαρκείς νομοθετικούς αιφνιδιασμούς και τη συνεχή αμφισβήτηση από την κυβέρνηση της θεσμικής και διοικητικής αυτονομίας των Δήμων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε αυτό που θεωρείται, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, ως το πιο πολύτιμο κεφάλαιο αυτής της Δημοτικής Αρχής: τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει οικοδομήσει και την επιλογή της να λειτουργεί ως παράγοντας ενότητας και συνοχής της τοπικής κοινωνίας, με απόλυτη προσήλωση στις αρχές της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας, της ισονομίας και της υπεράσπισης του κοινωνικού και συλλογικού συμφέροντος. Ένα άλλο κεφάλαιο στο οποίο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση αφορά τη διοικητική συγκρότηση του νέου Δήμου, που πραγματοποιήθηκε, όπως τονίζουν στελέχη της Δημοτικής Αρχής, χωρίς να στερηθεί ούτε για μια μέρα ακόμη και ο πιο απομακρυσμένος οικισμός τις καθημερινές λειτουργίες και φροντίδες των δημοτικών υπηρεσιών, όσο και τη σταδιακή οικονομική εξυγίανση του Δήμου σε συνθήκες μάλιστα οικονομικής ασφυξίας.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το πλούσιο κοινωνικό έργο του Δήμου, το οποίο τον τοποθετεί στην πρωτοπορία της τιτάνιας προσπάθειας που κατέβαλλαν, στον έναν ή τον άλλο βαθμό, όλοι οι Δήμοι της χώρας, προκειμένου να αποτρέψουν τη διάβρωση του κοινωνικού ιστού και να διατηρήσουν την κοινωνική συνοχή σε μια εποχή πλήρους κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους.

Από τα συγκεκριμένα στοιχεία που θα παρατεθούν, αποδεικνύεται ότι ο Δήμος και η ΔΕΥΑΜΒ κινήθηκαν, ταυτόχρονα, με έντονη εξωστρέφεια και στηριζόμενοι στο προσωπικό των υπηρεσιών και όχι σε εξωτερικούς συμβούλους, αξιοποίησαν στο έπακρο τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ, αναδεικνυόμενοι ως ο μεγαλύτερος επενδυτής στο Νομό Μαγνησίας σε περίοδο κρίσης και δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Το ΕΣΠΑ αξιοποιήθηκε επίσης ιδιαίτερα αποτελεσματικά από τον Δήμο, την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, τον ΔΟΕΑΠΑΠ-ΔηΠεΘε και την ΑΝΕΒΟ για την υλοποίηση κοινωνικών προγραμμάτων και προγραμμάτων δια βίου μάθησης.

Στην εκδήλωση θα  παρουσιαστούν, ακόμη, οι σημαντικές πρωτοβουλίες του Δήμου στον τομέα της ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής διαχείρισης, της προστασίας του δημοσίου χώρου, της καθημερινότητας και γενικότερα της βελτίωσης της ποιότητας ζωής, το σχέδιο που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή για τη βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δημοτικών ενοτήτων, ενώ θα τονιστεί ότι στο Δήμο έχουν τεθεί γερά θεμέλια, ώστε να στηριχθεί η δυναμική προοπτική του την επόμενη πενταετία που συμπίπτει και με τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

«Θα γίνει μια έντιμη και ειλικρινής παρουσίαση του έργου μας. Περιμένουμε τους συμπολίτες μας στο Αχίλλειο, επισφραγίζοντας τη σχέση εμπιστοσύνης με τη Δημοτική Αρχή», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος  Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης. Σημειώνεται ότι στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα διανεμηθεί έντυπο με αναλυτικά στοιχεία για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής κατά την πρώτη τριετία του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου Βόλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: