Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με τον Χ.Σβόμποντα

Σε συνάντηση  με τον Πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χάνες Σβόμποντα, και άλλα κορυφαία στελέχη της συγκεκριμένης ευρωομάδας συμμετείχε χθες ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης. Στη συνάντηση  συμμετείχαν ακόμη ο Δήμαρχος Καλλιθέας και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης,  ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς,  ο  Δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος, ο  Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ Γιάννης Σγουρός και η Ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του ίδιου του Χάνες Σβόμποντα, προκειμένου να ενημερωθεί από τους αιρετούς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας.
Οι αιρετοί εκπρόσωποι ενημέρωσαν τον κ. Σβόμποντα για τη μεγάλη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο στη δημοσιονομική προσαρμογή όσο και στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, τονίζοντας ότι ήδη έχουν επιτευχθεί θεαματικά αποτελέσματα.
Αναφέρθηκαν επίσης στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα κατά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και σημείωσαν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση παρά τις τεράστιες περικοπές στα οικονομικά της την τριετία της κρίσης, είναι ο μόνος δημόσιος φορέας που προσπαθεί και καταφέρνει να προσφέρει ικανοποιητικές κοινωνικές υπηρεσίες στους πολίτες. Ταυτόχρονα υπογράμμισαν ότι τυχόν αποφάσεις της Κυβέρνησης για νέες μειώσεις πόρων και προσωπικού θα οδηγήσουν σε κατάρρευση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παράλληλα οι αιρετοί υπογράμμισαν την ανάγκη ουσιαστικής αποκατάστασης πόρων και αρμοδιοτήτων για την ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση, με στόχο την ουσιαστική αποκέντρωση και την πραγματική σύγκλιση της Ελληνικής με την Ευρωπαϊκή Αυτοδιοίκηση.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν το μεταναστευτικό, τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού στη χώρα μας καθώς και η δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής. Τονίστηκε η ανάγκη για συντονισμένη ευρωπαϊκή πολιτική τόσο στην αντιμετώπιση της μετανάστευσης, όσο και της ανεργίας,  ιδιαίτερα των νέων. Τέλος υπογραμμίστηκε και από τα δύο μέρη ότι χωρίς επενδύσεις, χωρίς την προοπτική της ανάπτυξης στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν αυτά τα μεγάλα προβλήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χάνες Σβόμποντα γνωρίζει καλά τον Βόλο αφού, όπως ανέφερε στον Π.Σκοτινιώτη, ήταν η πρώτη πόλη της Ελλάδας που επισκέφθηκε, στο πρώτο ταξίδι του στη χώρα μας πριν από αρκετά χρόνια. Ο Δήμαρχος Βόλου προσκάλεσε τον  Πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών να επισκεφτεί και πάλι την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή, όταν οι υποχρεώσεις του το επιτρέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: