Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Στο Βόλο την 1η Οκτωβρίου η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014»

Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου πρόκειται να περάσει από την πόλη του Βόλου η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Σότσι της Ρωσίας, μεταφέροντας το μήνυμα της πανανθρώπινης ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών. Ο Δήμος Βόλου προγραμματίζει ειδική τελετή για την υποδοχή της Φλόγας, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο. Το ταξίδι της Φλόγας ξεκινά την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου από την Αρχαία Ολυμπία και όπως έχει εξαγγελθεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στις 5 Οκτωβρίου, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα γίνει η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014».
Η Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφερθεί στις 7 Οκτωβρίου στη Μόσχα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των διοργανωτών, σχεδόν 130 εκατομμύρια άνθρωποι της Ρωσίας θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν άμεσα θεατές και συμμετέχοντες αυτής της λαμπαδηδρομίας.
Στο πλαίσιο της ειδικής διαδρομής που έχει καταρτιστεί επί ελληνικού εδάφους, η Ολυμπιακή Φλόγα θα φθάσει στο Βόλο την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013, πριν το μεσημέρι. Οι Λαμπαδηδρόμοι, κρατώντας το κατεξοχήν σύμβολο της Ολυμπιακής ιδέας, συνεισφέροντας με τον τρόπο τους στη μεταλαμπάδευση των πάντα επίκαιρων, διαχρονικών αξιών του Ολυμπισμού, μετά από μια ειδική διαδρομή που θα καταρτιστεί από την ΕΟΕ,  θα  καταλήξουν στην πλατεία Δημαρχείου -μπροστά στο Δημαρχείο Βόλου, εκεί όπου θα γίνει η Αφή και  Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο ειδικής τελετής, την ίδια ημέρα (Τρίτη 1 Οκτωβρίου σε ώρα που θα οριστικοποιηθεί προσεχώς).
Έτσι, οι Βολιώτες θα έχουν την ευκαιρία, για μία ακόμη φορά, να υποδεχθούν στην πόλη τους το οικουμενικό φως των αιώνιων συμβολισμών της Ολυμπιακής ιδέας, της ευγενούς άμιλλας, της φιλίας, και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, που ενώνει τις τοπικές κοινότητες με το νήμα του αθλητισμού και του πολιτισμού, ενώ οι μετέχοντες Λαμπαδηδρόμοι θα γίνουν πρέσβεις και φορείς αυτών των μεγάλων ιδεών αποκτώντας τη μοναδική αυτή  εμπειρία.
Σύμφωνα και με την προτροπή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η διαδρομή  θα πλαισιώνεται κυρίως από φορείς του αθλητισμού και από παιδιά, μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας, ώστε να δοθεί πανηγυρικό κλίμα στην όλη διοργάνωση. Για την προετοιμασία της Λαμπαδηδρομίας, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τους κανόνες του Ολυμπιακού Χάρτη, και την οργάνωση της Τελετής της Αφής, έγινε σήμερα στο Δημαρχείο Βόλου η πρώτη προπαρασκευαστική σύσκεψη, με τα στελέχη του Δήμου Βόλου/Τμήμα Επικοινωνίας & Διεθνών Σχέσεων και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ/Διεύθυνση Αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: