Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ για την Πράξη Εφαρμογής της Αγίας Παρασκευής

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σωκράτη Αλεξιάδη είχαν σήμερα η Υφυπουργός Υγείας κ.Ζέττα  Μακρή, και ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, με αντικείμενο την Πράξη Εφαρμογής της συνοικίας Αγ. Παρασκευής. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ.Νίκος Μόσχος και οι εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Παρασκευής: Αντώνης Κούτσουρος – Πρόεδρος,  Μαρίνα Βούλγαρη – Γραμματέας, Σπύρος Γκανάτσιος  – Αντιπρόεδρος και Άγγελος Μαστοράκης  - Νομικός Σύμβουλος.
Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν όλες οι εναλλακτικές δυνατότητες για μια δίκαιη και κοινωνικά και πολεοδομικά αποδεκτή λύση, αξιοποιώντας και τη νομοθετική πρωτοβουλία για τροποποίηση του Ν2508//97, ένα αίτημα που είχε διατυπώσει και ο Δήμος Βόλου. Όπως ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση ο κ.Αλεξιάδης, το θέμα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 15.9.2013 και εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Το σημερινό ραντεβού με τον κ.Αλεξιάδη προγραμματίστηκε σε συνέχεια της συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Βόλου στις 5.8.2013, με πρωτοβουλία της κ.Μακρή. Στόχος της κοινής προσπάθειας είναι να κλείσει με θετικό τρόπο για τους κατοίκους της συνοικίας η πολύχρονη αυτή εκκρεμότητα και να αντιμετωπιστεί οριστικά ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τη συνοικία πάνω από δύο δεκαετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: