Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Εκδήλωση στο Δημαρχείο Βόλου με θέμα την ανακάλυψη νέων θεραπειών για διάφορες μορφές καρκίνου

Ο Δήμος Βόλου και το  Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων «Κοινόν των Μαγνήτων» οργανώνουν από κοινού εκδήλωση με επίσημο προσκεκλημένο τον  πολυβραβευμένο βολιώτη ερευνητή και Αναπληρωτή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες (UCLA) και Διευθυντή του Κέντρου Συστηματικής Βιο-ιατρικής (Center for Systems Biomedicine) στις ΗΠΑ,  Δημήτρη Χαρ. Ηλιόπουλο, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα  «Πόσο κοντά είμαστε στην ανακάλυψη νέων θεραπειών για τον καρκίνο;», την Τετάρτη  7 Αυγούστου 2013 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων  του Δημαρχείου Βόλου.
Η ομιλία είναι προσαρμοσμένη για ευρύτερο κοινό. Μετά το πέρας της ομιλίας, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση κατά την οποία ο κ. Ηλιόπουλος θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.
Επιπλέον, υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Σωματείου "Το Κοινόν των Μαγνήτων", ο κ. Ηλιόπουλος θα βραβεύσει την μαθήτρια που αρίστευσε στη Μαγνησία, κατά το σχολικό έτος 2011-12 και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό πρόσβασης 19,65.
Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος είναι μέλος του «Κοινού των Μαγνητών» και ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Σωματείου να κάνει την ομιλία αυτή. Είναι γνωστός στην ιατρική κοινότητα των ΗΠΑ και έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία από διάφορους φορείς στην Αμερική για τις έρευνές του στο καρκίνο.  Σε ηλικία μόλις 30 ετών, εξαιτίας του ερευνητικού του έργου και της ποιότητας των δημοσιεύσεων του, εκλέχθηκε επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και στο αντι-καρκινικό κέντρο Dana-Farber στην Βοστώνη. Προ μηνών μεταφέρθηκε από την Βοστώνη στο Λος Αντζελες, όπου εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες (UCLA), και ίδρυσε και διευθύνει το Κέντρο Συστηματικής Βιο-ιατρικής (Center for Systems Biomedicine) που έχει ως σκοπό την επιτάχυνση εξεύρεσης νέων θεραπειών για τον καρκίνο και άλλων ασθενειών. Το κέντρο αυτό αποτελεί ένα νέο μοντέλο βιο-ιατρικής έρευνας όπου δίνει την δυνατότητα σε ερευνητές σε πανεπιστημιακό περιβάλλον να κάνουν έρευνα χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που βρίσκονται συνήθως σε μεγάλες εταιρίες βιοτεχνολογίας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει καλωσόρισμα του Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη  και του προέδρου  του Κοινού των Μαγνήτων Απόστολου Ζουπανιώτη, ενώ χαιρετισμό  θα απευθύνει  η Υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή. Της κύριας ομιλίας του Δ. Ηλιόπουλου, θα προηγηθεί μια σύντομη παρουσίαση για το θέμα της αντιμετώπισης του καρκίνου και της κατάστασης στην Ελλάδα από τον ογκολόγο του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιώργο Ρήγα.
Μετά την ομιλία του Δ. Ηλιόπουλου θα γίνουν σύντομες παρεμβάσεις  από τους εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου, της Αντικαρκινικής Εταιρείας, των Φίλων του Νοσοκομείου Βόλου, του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας και του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Η Φλόγα», οι οποίοι υποστηρίζουν ευγενικά την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: