Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Συγκίνηση και τιμή στην τελετή παράδοσης έργων του Παλαιολόγου Θεολόγου στο Δήμο Βόλου

Κατά τη διάρκεια μιας συγκινητικής και λιτής τελετής, όπως άλλωστε ταιριάζει στον τρόπο ζωής και δημιουργίας του Παλαιολόγου Θεολόγου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο του Βόλου η παράδοση - παραλαβή 35 έργων ζωγραφικής που απαρτίζουν τη δωρεά του διακεκριμένου εικαστικού προς το Δήμο Βόλου, παρουσία ομοτέχνων του και αρκετών φιλότεχνων της πόλης.
Την ιδιαίτερη σημασία της προσφοράς και την αξία του έργου του αναγνωρισμένου και καταξιωμένου πανελλαδικά ζωγράφου υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης, ο οποίος χαρακτήρισε τη σημερινή εκδήλωση ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές της θητείας του ως Δημάρχου. «Νοιώθω ιδιαίτερα τυχερός που είμαι σήμερα Δήμαρχος και έλαχε σε μένα να αποδεχθώ τη δωρεά του καλού φίλου, διακεκριμένου καλλιτέχνη, αγωνιστή και ενεργού πολίτη, του Παλαιολόγου Θεολόγου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Σκοτινιώτης, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία για τη δωρεά των έργων υπογραμμίζοντας την ευαισθησία ψυχής του καλλιτέχνη και τη διάθεση προσφοράς στον τόπο του. Τόνισε, ταυτόχρονα, την πεποίθησή του ότι το παράδειγμα του Παλαιολόγου Θεολόγου θα ακολουθήσουν και άλλοι συμπολίτες .
Την ευγνωμοσύνη της πόλης απέναντι στον Π.Θεολόγου και την θαυμαστή καλλιτεχνική του πορεία εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απ.Παντσάς. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Βόλου Παύλος Μαβίδης επισήμανε ότι ο Π.Θεολόγου  διδάσκει αξίες με τις πράξεις και το έργο του, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τιμή που γίνεται στη Ν.Ιωνία με την επιλογή παρουσίασης των έργων στο Πολιτιστικό Κέντρο.
Πριν την υπογραφή του συμφωνητικού παράδοσης – παραλαβής ο Παλαιολόγος Θεολόγου, φορτισμένος συγκινησιακά, εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τους συμπολίτες του για την αγάπη και για την εκτίμησή τους, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει σύντομη αναφορά στη ζωή του και στις δυσκολίες της γενιάς του. Υπογράμμισε, τέλος, την υποστήριξη της συζύγου του Τούλας, στην οποία είχε αναφερθεί νωρίτερα και ο Δήμαρχος Βόλου εκφράζοντας την λύπη του για την αδυναμία να παραστεί την τελετή λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.
Σημειώνεται ότι η δωρεά των έργων, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ίδιου του καλλιτέχνη, έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ενώ η επιλογή των έργων πραγματοποιήθηκε παρουσία του ιδίου του καλλιτέχνη και του γιου του Παναγιώτη Θεολόγου, από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης  Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Βόλου   Χρύσα Δραντάκη. 
Η κ.Δραντάκη τόνισε στη σημερινή εκδήλωση ότι τα έργα αντιπροσωπεύουν όλες τις δημιουργικές φάσεις και περιόδους του Παλαιολόγου Θεολόγου και πρόσθεσε ότι η ανάρτηση και οριστική τοποθέτησή τους θα γίνει, σύμφωνα με τον όρο που έθεσε ο ίδιος, στη Νέα Ιωνία (τόπο καταγωγής και διαμονής του ζωγράφου) και συγκεκριμένα στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου. Τα εγκαίνια της μόνιμης αυτής έκθεσης θα γίνουν σε πανηγυρική εκδήλωση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο.
Μετά την υπογραφή του συμφωνητικού ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και απόδοσης τιμής, προσέφερε στον Παλαιολόγο Θεολόγου ασημένιο ομοίωμα της Αργούς που είναι το σύμβολο του Δήμου Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: