Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Λ.Μαυρογιάννης: Δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές οι κακές πρακτικές εργοληπτικών εταιρειών

Τις κακές πρακτικές εργοληπτικών εταιρειών στηλιτεύει ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Λ.Μαυρογιάννης, σε έγγραφό του προς την Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ), με αφορμή τη μη κατάθεση προσφοράς στο διαγωνισμό για το έργο «Δίκτυο αποχέτευσης του οικισμού των ΡΟΜΑ στη Ν. Ιωνία». Ο κ.Μαυρογιάννης υπογραμμίζει ότι ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί και ο ανταγωνισμός θα διασφαλιστεί, προειδοποιώντας ότι τέτοιου είδους πρακτικές που έρχονται από το παρελθόν, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.
Ειδικότερα στο έγγραφο του κ.Μαυρογιάννη επισημαίνονται τα ακόλουθα:
«Το γεγονός ότι καμία εργοληπτική εταιρεία δεν   κατέθεσε τελικά  προσφορά στη δημοπρασία για την κατασκευή του έργου της ΔΕΥΑΜΒ «Δίκτυο αποχέτευσης του οικισμού των ΡΟΜΑ στη Ν. Ιωνία», το οποίο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το  ΕΣΠΑ (ΠΕΠ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ), με προϋπολογισμό 300.000 €,  οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα   ότι έγινε προσπάθεια συνεννόησης των επιχειρήσεων για να αποφευχθεί ο μεταξύ τους ανταγωνισμός. Εκτός και αν δεχθούμε ότι οι εργοληπτικές επιχειρήσεις της πόλης μας δεν έχουν αγγιχτεί από την κρίση, οπότε μπορούν να περιφρονούν τις δημοπρασίες.
 Επισημαίνουμε ότι σε ανάλογες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν προβλήθηκε σαν δικαιολογία το χαμηλό των τιμών του προϋπολογισμού της Υπηρεσίας, δικαιολογία που αποδείχθηκε αστήρικτη, αφού στις επαναληπτικές δημοπρασίες δόθηκαν ποσοστά εκπτώσεων 45% και 31%.
Θέλουμε να καταστήσουμε απολύτως σαφές ότι θα επιμείνουμε στην υλοποίηση των δράσεων και των έργων που έχουμε προγραμματίσει, τόσο αυτών που έχουμε εντάξει σε χρηματοδοτικά προγράμματα, όσο και αυτών που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΔΕΥΑΜΒ και θα εκτελεστούν με ίδιους πόρους. Μόνο για το 2013 προβλέπονται δαπάνες 13.000.000€, που αντιστοιχούν σε δημοπρατήσεις έργων με συνολικό προϋπολογισμό μεγαλύτερο από 32.000.000€».
Ο διαγωνισμός, συνεπώς, θα επαναληφθεί και ο ανταγωνισμός θα διασφαλιστεί. Οι κακές πρακτικές που έρχονται από το παρελθόν, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Ελπίζουμε ότι οι εργοληπτικές επιχειρήσεις της πόλης θα είναι συμμέτοχες σ’ αυτή την προσπάθεια».



Δεν υπάρχουν σχόλια: