Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Συνεργασία Δήμου Βόλου - Πυροσβεστικής για την Κουμουνδούρου

Ο Δήμος Βόλου εξετάζει την πρόταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιθυμεί, για την ασφάλεια στις μετακινήσεις των οχημάτων της και την έγκαιρη μετάβαση στα σημεία όπου ξεσπούν φωτιές, να χρησιμοποιείται η οδός Γαμβέτα αντί της οδού Κουμουνδούρου. Η  χρησιμοποίηση της οδού Γαμβέτα θα γίνει με την προϋπόθεση της απαγόρευσης στάθμευσης οχημάτων επί της συγκεκριμένης οδού, προκειμένου να διέρχονται ανεμπόδιστα όλα τα οχήματα της Πυροσβεστικής. Η Διεύθυνση  Βιώσιμης κινητικότητας εξετάζει με τους συγκοινωνιολόγους της, το ζήτημα, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι μετά από καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε, θα πρέπει να καταργηθούν 30 θέσεις στάθμευσης.
Ειδικότερα, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Διεύθυνσης  Υπηρεσίας Δόμησης, συνάντηση του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας κ. Ν. Μόσχου, του Διοικητή της Π.Υ. Βόλου κ. Χαρ. Πόζογλου, του εκπροσώπου των καταστημάτων της Κουμουνδούρου κ. Γεωργίου Καλλέργη και του Διευθυντή  της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας κ. Αιμ. Σουβατζή. 
Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες, με το προσωρινό κλείσιμο της οδού Κουμουνδούρου και τη δυσκολία πρόσβασης των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.  Ο εκπρόσωπος των καταστημάτων δεσμεύτηκε ότι οι ίδιοι οι καταστηματάρχες θα μεριμνήσουν ώστε  να μην υπάρχουν κινητά εμπόδια που θα δυσχεραίνουν την κίνηση των οχημάτων και γίνεται προσπάθεια αλληλοενημέρωσης των φορέων σε πνεύμα καλής συνεργασίας.
Παράλληλα συζητήθηκαν οι προτάσεις που διατύπωσε με έγγραφό του πριν από λίγες ημέρες ο Διοικητής της Π.Υ. στην Διεύθυνση  Βιώσιμης Κινητικότητας σχετικά με τις εναλλακτικές κινήσεις των οχημάτων της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα στην πρόταση διατυπώνονται τρεις εναλλακτικές λύσεις: 1) η αύξηση του πλάτους του οδοστρώματος με την απομάκρυνση των μεταλλικών κιγκλιδωμάτων εκατέρωθεν από την οδό Κουμουνδούρου, 2) η αλλαγή της κατεύθυνσης της οδού Γαλλίας, για την γρηγορότερη πρόσβαση στις οδούς Κ. Καρτάλη και Ιωλκού και 3) η χρησιμοποίηση της οδού Γαμβέτα, με την προϋπόθεση της απαγόρευσης στάθμευσης οχημάτων επί της συγκεκριμένης οδού, προκειμένου να διέρχονται ανεμπόδιστα όλα τα οχήματα της Πυροσβεστικής. 
Στην ίδια συζήτηση τέθηκε και το θέμα της οριστικής μετακίνησης της Π.Υ. στο οικόπεδο, που ήδη από το 2011 ο Δήμος έχει παραχωρήσει για την ανέγερση κτιρίου, στην περιοχή της Ν. Ιωνίας. Ο Διοικητής  της Π.Υ. πληροφόρησε τα στελέχη του Δήμου, ότι σύμφωνα με ενημέρωση που έχει από το Αρχηγείο, το πρώτο κτίριο που θα χρηματοδοτηθεί, μόλις υπάρξει δυνατότητα, θα είναι αυτό του Βόλου. 
Η συζήτηση θεωρήθηκε χρήσιμη από όλες τις πλευρές και υπήρξε η δέσμευση για αλληλοενημέρωση για κάθε σχετική κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: