Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Β.Κοντορίζος: Μικροί…οι «Δρόμοι Συνεργασίας» σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης

Απαντώντας στα μέλη της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας» και στην κριτική που άσκησαν στην Δημοτική Αρχή, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για θέματα κοινωνικής πολιτικής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου κ.Βασίλης Κοντορίζος, επισημαίνει τα ακόλουθα: Είναι προφανές ότι οι «Δρόμοι Συνεργασίας» βαφτίζουν τον κομματικό τους μηχανισμό   ως «ανησυχούσα κοινωνία» και με τον τρόπο αυτό αυτοπροσδιορίζονται ως εκπρόσωποί της, προκειμένου να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους ως αυτοδιοικητική παράταξη. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι κακοποιούν την πραγματικότητα, προκειμένου να καλύψουν πρωτίστως την άγνοιά τους για τα δρώμενα στην πόλη μας. Είμαστε λοιπόν πρόθυμοι να τους ξεναγήσουμε στις δομές και τις υπηρεσίες άσκησης κοινωνικής πολιτικής της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και συνολικά του Δήμου Βόλου, τόσο σε αυτές που υπήρχαν και ενισχύθηκαν τα τελευταία χρόνια, όσο και στις νέες που δημιουργήθηκαν, όπως ο Ξενώνας Αστέγων. Είναι σίγουρο πως θα επανεκτιμήσουν πολλές από τις απόψεις τους.
Είναι έκδηλη η αδυναμία των «Δρόμων Συνεργασίας» να αρθρώσουν συγκεκριμένες προτάσεις για τα πραγματικά, οξυμένα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων. Αποσιωπούν έτσι ότι με τη δράση της Δημοτικής Αρχής αντιμετωπίζονται προβλήματα χιλιάδων ανθρώπων μέσα από σειρά προγραμμάτων, όπως το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και οι άλλες ισχυρές κοινωνικές δομές του Δήμου και της ΚΕΚΠΑ, από τις οποίες επωφελούνται, άμεσα ή έμμεσα, περίπου 15.000 άτομα. Αποσιωπούν, ακόμη, ότι η ΔΕΥΑΜΒ έχει μειώσει τα τελευταία δυο χρόνια τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης στο Πολεοδομικό Συγκρότημα κατά 25% και παράλληλα έχει θεσπίσει ένα προωθημένο κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού παραμένουν παγωμένα, μετά τη μείωση που έγινε το 2012.
Το γεγονός ότι είναι πλήρως αποκομμένοι  από την πραγματική κοινωνία των πολιτών  τους οδηγεί στο να αυτοανακηρύσσονται σε «ιδεολογικοί εισαγγελείς» και να παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τη σημασία κρίσιμων πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής, όπως το  να συγκροτήσει το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης απ’ όλους τους φορείς της πόλης και να συνεργαστεί με την Εκκλησία και τις εθελοντικές οργανώσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά τα περιστατικά των νεόπτωχων, των ανέργων, των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, με αποτέλεσμα, σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, ο Βόλος να έχει καταφέρει να διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό την κοινωνική του συνοχή.
Θα πρέπει, επιτέλους, τα μέλη των «Δρόμων Συνεργασίας» να το καταλάβουν: Η κοινωνική ευαισθησία όσων φιλοδοξούν να παίξουν κεντρικό αυτοδιοικητικό ρόλο δεν μετριέται με τα χιλιόμετρα πορείας που κάνουν. Μετριέται με συγκεκριμένες δράσεις, με συγκεκριμένες λύσεις, για τα συγκεκριμένα προβλήματα που ταλανίζουν τους ανθρώπους.
Στο μέτρημα αυτό οι «Δρόμοι Συνεργασίας» βρέθηκαν μικροί. Συγκρινόμενοι δε με τη σημερινή Δημοτική Αρχή, απλώς ανύπαρκτοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: