Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Οι «ΔραΠαίκτες» στο Θέατρο της Νέας Ιωνίας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου

Μια ενδιαφέρουσα παράσταση ενταγμένη στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου ανεβαίνει την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο νέο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Βόλου. Ο "Οικοδεσπότης... άγγελος" είναι η μουσική μαύρη κωμωδία των ΔραΠαικτών για όσους αγαπούν, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, το πέρα από κλισέ και νεκρές φόρμες θέατρο.
Μιάμιση ώρα μυστηρίου και ανατροπών γύρω από ένα τραπέζι που μετατρέπεται σε αρένα ιδεών κι αισθήσεων, με το μενού να περιλαμβάνει δολοφονικές ατάκες, θανατηφόρο χιούμορ και εξαίρετα τραγούδια. Ένας εγκληματίας φυγάς, ένα ανθρώπινο τζούκμποξ και μια γυναίκα αράχνη έρχονται αντιμέτωποι στην τραπεζαρία του "Οικοδεσπότη... άγγελου". 
Πιστοί στο όραμά τους για ελεύθερο και κοινωνικά αλληλέγγυο θέατρο, οι ΔραΠαίκτες συμβάλλουν ξανά στη συγκέντρωση τροφίμων υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου. Την μουσικοθεατρική διασκευή σεναριακά, στιχουργικά και σκηνοθετικά υπογράφει ο εμψυχωτής των ΔραΠαικτών, ευΆγγελος Κάβουρας, ο οποίος και ερμηνεύει τον "Οικοδεσπότη... άγγελο", ενώ η μουσική περιπλάνηση σ' αγαπημένες αλλά και νέες δικές του μελωδίες ανήκει στον Νικόλα Παπαργύρη που τραγουδάει ζωντανά με τη συνοδεία του πιάνου του. Συνδαιτημόνες στο δείπνο υποκριτικά η Βαρβάρα Δεμίρη και ο Γιάννης Καλογριάς. Φως και ήχο στην υπόθεση ρίχνει η Γεσθημανή Μελισσίδου. 
«Με αυτή την παράσταση συνεχίζεται η πολυετής συνεργασία του Δήμου Βόλου με τους «ΔραΠαίκτες» στο πλαίσιο της κοινής αντίληψης για κοινωνική παρέμβαση και αλληλεγγύη. Εξ ονόματος της πόλης και των  συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω θερμά και δημόσια, γιατί με την δράση τους αυτή επιβεβαιώνουν ότι ζούμε σε μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης» υπογράμμισε σε σχετική του δήλωση ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απ. Παντσάς. Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν. Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραδίδουν τρόφιμα μακρά διάρκειας για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: