Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με τον Πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη είχε το απόγευμα ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα Dragan Zupanjevac, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Σερβίας Συμεών Τσομώκο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στο Βόλο και πόλεις της Σερβίας, με έμφαση στον τομέα του τουρισμού και γενικότερα των οικονομικών σχέσεων, του πολιτισμού και της νεολαίας, προς αμοιβαίο όφελος των δυο πλευρών.

Ο κ.Σκοτινιώτης ενημέρωσε τον κ. Zupanjevac, για την ιστορική, πολιτισμική ταυτότητα της περιοχής και τη σύγχρονη παραγωγική φυσιογνωμία της πόλης, δίνοντας έμφαση στα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει και την καθιστούν σημαντικό τουριστικό προορισμό, αλλά και για το δυναμικά αναπτυσσόμενο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο αυτό, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επιτυχία της Διορθόδοξης Συνάντησης για τον θρησκευτικό τουρισμό, που έγινε τον περασμένο Αύγουστο στο Βόλο με τη συμμετοχή και του Πατριαρχείου της Σερβίας, αλλά και στη θερμή ανταπόκριση που γνώρισε η αποστολή του Δήμου Βόλου στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η περιοχή του Δήμου Βόλου διαθέτει σπάνιο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, καθώς επίσης σημαντικό μοναστηριακό, εκκλησιαστικό και αρχαιολογικό πλούτο, ο οποίος παρουσιάζει ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον για το σερβικό λαό. Επιπλέον, βρίσκεται σε κεντρική θέση της Ελλάδας προσβάσιμη με όλα τα μέσα, δίπλα στο ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο, με τακτικές ακτοπλοϊκές και σιδηροδρομικές συνδέσεις, ενώ πλέον διαθέτει και αεροπορική σύνδεση με κομβικά σημεία της Ελλάδας και της Ευρώπης μέσω του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου.
 Ο κ. Zupanjevac αναφέρθηκε με τη σειρά του στις στενές οικονομικές σχέσεις και τους ισχυρούς πνευματικούς, θρησκευτικούς και δεσμούς φιλίας που συνδέουν τις δυο χώρες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι περίπου ένα εκατομμύριο Σέρβοι επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, εκ των οποίων μεγάλος αριθμός επιλέγει για τις διακοπές του το Βόλο, το Πήλιο και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας. Ο Πρέσβης της Σερβίας χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την παρουσία του Δήμου Βόλου στην έκθεση του Βελιγραδίου και εκδήλωσε ενδιαφέρον να συνδράμει στην αναζήτηση σερβικής πόλης, η οποία θα διαθέτει τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα με το Βόλο, ώστε να αναπτυχθεί συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δ.Δερβένης και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Βόλου Σ.Μπαρτζιώκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: