Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Η Δημοτική Αρχή έχει δημιουργήσει ένα πολύτιμο κεφάλαιο αξιοπιστίας

Στα πρόσωπα που θα προταθούν κατά τις αυριανές δημαιρεσίες για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και για τη σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, κατέληξε ομόφωνα σήμερα η Ομάδα Πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου αποδεχόμενη τις σχετικές προτάσεις του Δημάρχου κ. Πάνου Σκοτινιώτη. Οι δημαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των δυο Επιτροπών θα γίνει με μυστική ψηφοφορία.
Μιλώντας στα μέλη της Ομάδας Πλειοψηφίας ο κ.Σκοτινιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας που καταβλήθηκε στο Δήμο Βόλου τα δυο προηγούμενα χρόνια, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι η Δημοτική Αρχή εργάστηκε με συλλογικότητα και πλήρη συνείδηση της ιστορικής ευθύνης της ως της πρώτης Δημοτικής Αρχής του νέου Δήμου. Έτσι, σε πολύ σύντομο χρόνο και μάλιστα σ’ ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον, επιτεύχθηκε η οργανωτική συγκρότηση του Δήμου και η σταδιακή εξυγίανση των οικονομικών του, η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας προκειμένου ο  Δήμος να λειτουργήσει ως ομπρέλα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και η συστηματική αξιοποίηση των εργαλείων σχεδιασμού και κάθε χρηματοδοτικού μέσου. Το σημαντικότερο, όμως, όπως τόνισε ο κ.Σκοτινιώτης, είναι ότι η Δημοτική Αρχή δημιούργησε ένα πολύτιμο κεφάλαιο αξιοπιστίας, γεγονός με τεράστια σημασία σε εποχή κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος. Κόπηκε με το μαχαίρι κάθε σχέση με νοσηρές καταστάσεις του παρελθόντος και δεν αφέθηκε η οποιαδήποτε σκιά στη διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων, τόνισε χαρακτηριστικά.
«Όλη αυτή η περίοδος πιστώνεται εξ αδιαιρέτου στο σύνολο των μελών της Ομάδας Πλειοψηφίας» υπογράμμισε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε ότι η συλλογική αυτή προσπάθεια θα συνεχιστεί και τον επόμενο ενάμιση χρόνο της δημοτικής περιόδου, αλλά και θα αναβαθμιστεί σημαντικά αφού πλέον, παρά το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον για τους Δήμους, ο Δήμος Βόλου ξεκινά από πολύ καλύτερη αφετηρία, πατώντας στη δουλειά των δύο χρόνων που προηγήθηκαν.
Στις αυριανές δημαιρεσίες η Ομάδα Πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου θα προτείνει για τη θέση του Προέδρου και πάλι τον Απόστολο Φοινικόπουλο, ο οποίος άσκησε επιτυχώς τα καθήκοντά του κατά την πρώτη διετία και συνέβαλε στην ομαλή και αποδοτική λειτουργία του οργάνου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Σκοτινιώτης, ενώ στην περίπτωση που οι ελάσσονες μειοψηφίες αρνηθούν ξανά τη θέση του Γραμματέα, θα προταθεί και πάλι η Χαρά Αγκρή.
Για τις θέσεις των δέκα (10) τακτικών και έξι (6) αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής και αντίστοιχα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, θα προταθούν οι:
Οικονομική Επιτροπή
Γ.Καουνάς, Η.Καραπατάκης, Φ.Λαμπρινίδης, Ν.Μαυρόπουλος, Ν.Οικονόμου, Ν.Στόϊκος. Αναπληρωματικά: Γ.Γκουντέλιας,  Γ.Κερασιώτης, Σ.Χαλκιάς. Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, με απόφαση του Δημάρχου, ορίστηκε ο Ηλ.Ξηρακιάς. 
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Λ.Αναστασίου, Δ.Δερβένης, Λ.Μαυρογιάννης, Κ.Μπαρμπουδάκη, Ε.Τσάμης, Μ.Τσιάμη. Αναπληρωματικά: Κ.Μπαρτζιώκα, Π.Πελεκάνος, Χ.Τσαμπάζης. Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με απόφαση του Δημάρχου, ορίστηκε ο Ν.Μόσχος.




Δεν υπάρχουν σχόλια: