Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Τελεσίγραφο σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για την απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών

Στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλει η Δημοτική Αρχή Βόλου με σκοπό την απομάκρυνση των αυθαίρετων και παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας από το πολεοδομικό συγκρότημα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Νικόλαος Μόσχος απέστειλε σήμερα επιστολή στην εταιρεία Wind Eλλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ προκειμένου να απομακρύνει η ίδια το σταθμό βάσης και την κεραία κινητής τηλεφωνίας που εγκατέστησε στην ταράτσα οικοδομής στην οδό Αθηνών – Χατζηπέτρου στη Νεάπολη Βόλου.
Η συγκεκριμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας είχε εντοπιστεί και καταγραφεί ως αυθαίρετη από την Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου στις 11.11.2011, ενώ η εγκατάσταση της έχει ενοχλήσει τους κατοίκους της περιοχής. Σημειωτέον ότι η κεραία τοποθετήθηκε σε οικοδομή συμπολίτη, πάνω από γνωστή αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Η εταιρεία υπέβαλλε ένσταση κατά της έκθεσης αυτοψίας, η οποία απορρίφθηκε από την Επιτροπή Κρίσεων Ενστάσεων Αυθαιρέτων. Κατά των αποφάσεων αυτών η εταιρεία προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας, από το οποίο ζητούσε να ακυρωθούν οι αποφάσεις και να ανασταλεί η εκτέλεση αυτών. Αρχικά το Διοικητικό Εφετείο χορήγησε προσωρινή διαταγή αναστολής κάθε ενέργειας απομάκρυνσης της συγκεκριμένης κεραίας.
Ωστόσο, το ίδιο Δικαστήριο, σύμφωνα με την απόφαση που κοινοποιήθηκε στο Δήμο στις 27.12.2012 μετά και από τις δικαστικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, απορρίπτει πλέον την αίτηση αναστολής της εταιρείας και, επομένως, ανοίγει ο δρόμος για την απομάκρυνση της κεραίας. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Μόσχος ενημέρωσε την εταιρεία ότι της παρέχεται προθεσμία έως στις 15 Ιανουαρίου, προκειμένου να απομακρύνει η ίδια το σταθμό βάσης, τα μηχανήματα, τον εξοπλισμό και την κεραία. Σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινήσει η διαδικασία της κατεδάφισης, σύμφωνα με τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις.
«Η εξέλιξη αυτή μας ικανοποιεί απόλυτα», επισήμανε ο κ. Μόσχος, «αφού σε ακόμη μια περίπτωση και παρά το αντίξοο νομοθετικό πλαίσιο,  η συστηματική δουλειά που κάνουμε στο θέμα των κεραιών σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή τον εντοπισμό, την καταγραφή τους ως αυθαίρετες, την νομική υποστήριξη των υποθέσεων, την αλληλογραφία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, αποδεικνύεται ότι έχει ουσιαστικά αποτελέσματα. Σημειώνεται ότι αυτή θα είναι η 11η κεραία που απομακρύνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, ωστόσο δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας ακόμη πιο εντατικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: