Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Τελετή αγιασμού των υδάτων την Κυριακή στη γέφυρα του χειμάρρου Κραυσίδωνα

Κοινή τελετή αγιασμού των υδάτων και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού πρόκειται να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013, αμέσως μετά την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στους ιερούς ναούς Αγίου Ιωάννη Ανακασιάς και Αγίου Ονουφρίου. Μετά από συνεργασία του Αντιδημάρχου Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας κ.Γιάννη Γκουντέλια και των ιερέων Ανακασιάς και Αγίου Ονουφρίου, π.Αντώνιο Χατζημιτούλα και π.Αθανάσιο Μπαντέλα αντίστοιχα, φέτος για πρώτη φορά μετά το πέρας της λειτουργίας του Μεγάλου Αγιασμού στις δύο εκκλησίες θα τελεστεί την ημέρα των Θεοφανίων η πατροπαράδοτη τελετή του αγιασμού των υδάτων στη γέφυρα του χειμάρρου Κραυσίδωνα, που βρίσκεται δίπλα στο «τένις κλάμπ», στα όρια των δυο οικισμών Ανακασιάς και Αγίου Ονουφρίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι κάτοικοι των δύο ενοριών με επικεφαλής τους δύο ιερείς θα φθάσουν στη γέφυρα στις 11:15. Ήδη, οι υπάλληλοι του πολυδύναμου γραφείου καθαριότητας της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού προχώρησαν σε καθαρισμό της γύρω περιοχής, όπως αρμόζει στο λαμπρό εορτασμό των Θεοφανείων. 
Μετά τον αγιασμό των υδάτων, θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Ανακασιάς. Στην κοπή της πίτας έχουν προσκληθεί οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ανακασιάς Ρήγας Κάλλης, Αγίου Ονουφρίου Γεώργιος Σχοινάς και Άνω Βόλου Ευτέρπη Παπανδρέου, καθώς και τα μέλη των τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού, οι φορείς, οι δημότες και οι κάτοικοι των τριών χωριών.
«Φιλοδοξούμε η εκδήλωση του αγιασμού των υδάτων στο ποτάμι να καθιερωθεί ως θεσμός, καθώς αποτελεί αίτημα των δημοτών της Ανακασιάς και του Αγίου Ονουφρίου. Καλούμε τους κατοίκους των Δημοτικών Ενοτήτων να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή και στη συνέχεια την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας», επισήμανε σχετικά ο Αντιδήμαρχος των Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς- Ιωλκού- Μακρινίτσας κ.Γ.Γκουντέλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: