Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Νέα επέμβαση καθαρισμού στο «Οινόπνευμα»

Νέα επιχείρηση για την απομάκρυνση καταληψιών και τον καθαρισμό εγκαταλελειμμένων χώρων της πρώην Οινοπνευματικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Δήμο Βόλου σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., παρουσία της Αντιδημάρχου του τομέα Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας κ.Νατάσας Οικονόμου και του Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Βόλου Β.Μαρκογιαννάκη.
Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 7 το πρωί. Συμμετείχαν 4 υπάλληλοι της υπηρεσίας Καθαριότητας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Χρ. Τσιλιός και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Καθαρισμού Κοινόχρηστων Χώρων και Ειδικών Συνεργείων Γ.Σταματίου. Όπως διαπιστώθηκε από τα ευρήματα, οικογένειες μεταναστών είχαν στήσει εκεί το «σπιτικό» τους, ωστόσο την ώρα της εφόδου στο χώρο βρίσκονταν μόνο δυο άτομα, το ένα εκ των οποίων πρόλαβε να εξαφανιστεί.
Ακολούθησε καθαρισμός του χώρου από παλιά έπιπλα, αντικείμενα και άχρηστα υλικά, τα οποία απομακρύνθηκαν με 4 φορτηγά οχήματα χωρητικότητας 15 κυβικών το καθένα. Επίσης, σε εξωτερικό χώρο του πρώην εργοστασίου εντοπίστηκε ποσότητα αδρανών υλικών που παρανόμως είχε εναποθέσει πιθανώς εργολάβος της πόλης. Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας προχώρησαν στη διαμόρφωση πρόχειρης περίφραξης με αδρανή υλικά έτσι ώστε να εμποδιστεί η είσοδος μεγάλων οχημάτων.
Σύμφωνα με δήλωση της κ. Οικονόμου, η σημερινή επέμβαση στην πρώην «Οινοπνευματική» ήταν η πρώτη τέτοια επιχείρηση για τη νέα χρονιά, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες με σκοπό την προστασία των δημόσιων χώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: