Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Εργασίες αποκατάστασης οδών στη Νέα Αγχίαλο

Εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης της οδοποιίας, αστικής και αγροτικής, ξεκινούν άμεσα στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και της οδικής ασφάλειας στην περιοχή. Πρόκειται για έργα συντήρησης και αποκατάστασης οδών, συνολικής δαπάνης 76.750 ευρώ, που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου έτους 2012 και θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους. Οι σχετικές συμβάσεις υπεγράφησαν σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη και τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών.
Το πρώτο έργο «Συντήρηση και κατασκευή οδών Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου», συνολικής δαπάνης 48.250 € (προϋπολογισμός μελέτης 50.000€), ανέλαβε να εκτελέσει η εταιρεία «Αντ. Λιθαδιώτης Ε.Δ.Ε.», εντός προθεσμίας 12 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπονται εργασίες επισκευών ασφαλτικών οδοστρωμάτων λόγω παλαιότητας, όπως επούλωση τομών, διόρθωση τοπικών φθορών των οδοστρωμάτων και ασφαλτοστρώσεις. Εκτός των ασφαλτικών εργασιών, θα γίνουν επίσης εργασίες επισκευής κρασπεδορείθρων, πεζοδρομίων, αλλά και διαμόρφωσης δρόμων που στερούνται ασφαλτοτάπητα.
Το δεύτερο έργο «Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου», συνολικής δαπάνης 28.500 € (προϋπολογισμός μελέτης 30.000€), ανέλαβε να εκτελέσει η εταιρεία «Σπ. Καραμαργιού ΕΔΕ», επίσης σε χρονικό διάστημα 12 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Προβλέπεται να γίνουν εργασίες εκσκαφής-εξυγίανσης ακατάλληλων εδαφών, διαμόρφωσης χωμάτινων οδών, καθαρισμός τάφρων και ερεισμάτων, κατασκευή επιχωμάτων και μικρών τεχνικών έργων, καθώς και εργασίες οδοστρωσίας. Οι βασικές εργασίες που θα γίνουν αφορούν αποκαταστάσεις και διαμορφώσεις αγροτικών οδών, για την ομαλή βατότητα τους και σύμφωνα με τις υποδείξεις της επίβλεψης, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: